DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Tırnak yeme alışkanlığından nasıl kurtulunur?

Tırnak yeme alışkanlığından nasıl kurtulunur?

Toplumsal bir hastalık olan tırnak yeme alışkanlığının önüne geçmek malesef ki çok zor. Peki kişiler neden tırnak yerler?

Toplumsal bir hastalık olan tırnak yeme alışkanlığının önüne geçmek malesef ki çok zor. Peki kişiler neden tırnak yerler? Tırnak yemekten nasıl kurtulunur? Tırnak yeme ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorular bu haberde…

Tırnak yemekten nasıl vazgeçerim?

  • Tırnak yeme alışkanlığından kurtulmak istiyorsanız, tırnaklarınızı hemen kısa kesin ve törpüleyin.
  • Ellerinizin bakımına dikkat etmeye başlarsanız, daha güzel ellere sahip olmak için tırnaklarınızı yememeniz gerektiğini bileceksiniz ve tırnaklarınızı yemekten vazgeçeceksiniz.
  • Stresli zamanlarınızda tırnaklarınızı yememeniz konusunda kendinizi şartlandırmalısınız.
  • Acı öjeler kullanmayı deneyiniz.
  • Her tırnağınızı yediğinizde kendinize bir ceza verin.

“Öncelikle şunu söylemem gerekir ki, tırnak yemeyi bırakmak sigarayı bırakmak gibidir. Her an yine başlayabilirsiniz. Öncelikle bırakmak, ardından yeniden başlamamak için gerçekten yemeyi istemiyor olmalısınız. Ben, kendini bildi bileli tırnak yiyen ve şu an 27 yaşında bir kadın olarak, yaklaşık bir aydır ‘temizim’! Bunu nasıl mı başardım? İlk başta ellerimden ve devamlı tırnak yiyen görüntümden hoşlanmamaya başladım; bu durum bana ciddi rahatsızlık vermeye başlamıştı. Ama tırnak yemeyi seviyordum, devamlı bir şeylerle oynuyor olmaya alışmıştım. Ama bu alışkanlık beni gerçekten çok rahatsız ettiği noktada bıraktım. Tabii düzenli manikürün ve renkli oje sürmenin de yardımıyla… Tırnak yemeyenler anlamaz, bu gerçek bir başarı ve övünç hikâyesidir! Bu arada tırnak yemek bence sanılanın aksine psikolojik bir rahatsızlık değil, tamamen alışkanlık. Çünkü sadece stresli olduğum zamanlarda değil, keyifli bir arkadaş sohbetinde, televizyon izlerken veya sokakta dolaşırken bile tırnaklarımı yiyordum…”