DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Topuk çatlaklarından nasıl kurtulabiliriz?

Topuk çatlaklarından nasıl kurtulabiliriz?

Günümüzde özellikle bayanların çok fazla karşılaştığı problemlerden bir tanesidir topuk çatlakları. Doğru tedavi ile bu sorundan en hızlı şekilde kurtulunabileceği gibi önlem alınmazsa da oldukça sorunlu bir hale gelmesi söz konusu olabilir. Topuk çatlaklarının kötüye gitmemesi için yapılması gereken en önemli  şey topuk bakımlarının aksatılmaması ve uygulanan tedaviyi en iyi bir şekilde tamamlamaktır. Topuk çatlakları

Günümüzde özellikle bayanların çok fazla karşılaştığı problemlerden bir tanesidir topuk çatlakları. Doğru tedavi ile bu sorundan en hızlı şekilde kurtulunabileceği gibi önlem alınmazsa da oldukça sorunlu bir hale gelmesi söz konusu olabilir. Topuk çatlaklarının kötüye gitmemesi için yapılması gereken en önemli  şey topuk bakımlarının aksatılmaması ve uygulanan tedaviyi en iyi bir şekilde tamamlamaktır. Topuk çatlakları kimi zaman aşırı nemden ya da havasızlıktan, kimi zaman ise kötü ayakkabıdan dolayı meydana gelebilir. Topuk çatlaklarından kurtulabilmek veya önlem alabilmek için ilk önce topuk çatlaklarının neden oluştuğu bulunmalıdır.

Topuk Çatlakları Neden Olur?

Çok sık ya da sürekli kapalı ayakkabı giymekten dolayı topuk çatlakları oluşabilmektedir.Topuk çatlakları ayakların fazla terleyenlerde daha sık görülmektedir.Topuk çatlakları, rutin topuk bakımının doğru bir şekilde yapılmadığı ve düzenli yapılmadığı durumlarda oluşmaktadır.Sürekli ayakta duran kişilerde de sık sık topuk çatlakları görülebilmektedir.Nasır ve benzeri gibi sağlık problemleri olan kişilerde sıkça gözlemlenir.

Topuk çatlakları için neler yapılmalıdır, tedavisi nasıldır?

Mutlaka topuk bakımı aksatılmamalı düzenli yapılmalı ve daima hava alan ayakkabılar tercih edilmelidir.Bunun yanı sıra kullanılan ayakkabıların topuğa zarar vermeyecek şekilde yani ortopedik olması da oldukça önemli bir faktördür.Uzman bir hekime danıştıktan sonra bu sorun ile ilgili çeşitli krem veya ilaçlar kullanılabilir. Bu şekilde daha hızlı sonuç alınır ve çatlaklar daha çabuk tedavi edilmiş olur.Topuk çatlamalarının önüne geçebilmek için topuk törpünüzü aksatmadan mutlaka yapmalısınız. Çünkü kalın ve bakımsız deri her zaman çatlamaya müsaittir.Zeytinyağı gibi bitkisel formüller deneyebilirsiniz. Gerçekten de çatlaklar için oldukça faydalı bir ürün çeşididir.Vazelin veya vicks kullanmayı alışkanlık haline getirin ve her gece mutlaka topuklarınıza sürün.Evet, bu yöntemleri uyguladığınızda artık topuk çatlakları nasıl geçer diye düşünmenize gerek yok. Yukarıda verdiğimiz tavsiyeleri adım adım uyguladığınız zaman sizler de var olan topuk çatlağı problemlerinize veda edebilirsiniz.  Çünkü oldukça acılı ve ağrılı bir sorun olan topuk çatlakları, doğru bakımı yapılmadığı zaman devamlı tekrarlanıp durur. Bu yüzden doğru bir bakımı uygulamak sizi olumlu sonuçlara götürecektir.