DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Tren garında baltalı saldırı: Yaralılar var

Tren garında baltalı saldırı: Yaralılar var

Almanya’da bulunan tren garında meydana gelen baltalı saldırıda ağır yaralılar var. Almanya’nın Düsseldorf kentinde yaşanan saldırıda 7 kişi yaralandı. Düsseldorf polisi yaptığı açıklamada tren garında bir şahsın rastgele balta insanlara saldırdığını belirtti. Meydana gelen olayda 3 kişi ağır toplamda 7 kişi yaralandı. Saldırı sonrası kaçan saldırgan, gar yakınındaki bir üst geçitten atladığı öğrenildi. Saldırganında yaralandığı

Almanya’da bulunan tren garında meydana gelen baltalı saldırıda ağır yaralılar var. Almanya’nın Düsseldorf kentinde yaşanan saldırıda 7 kişi yaralandı.

Düsseldorf polisi yaptığı açıklamada tren garında bir şahsın rastgele balta insanlara saldırdığını belirtti. Meydana gelen olayda 3 kişi ağır toplamda 7 kişi yaralandı. Saldırı sonrası kaçan saldırgan, gar yakınındaki bir üst geçitten atladığı öğrenildi.

Saldırganında yaralandığı bilgisi verilirken gözaltı sonrasında saldırganın Wuppertal kentinde ikamet ettiği 36 yaşında eski Yugoslavya kökenli olduğu öğrenildi.

“Zanlının psikolojik sorunları var.” ifadeleri sonrasında garın geçici olarak kapatıldığı açıklaması yapıldı.

Almanya’da saldırı hazırlığında olan 2 kişi yakalandı

Almanya son anda büyük felaketin eşiğinden döndü. Almanya’da bulunan bir alışveriş merkezine saldırı hazırlığındaki 2 kişinin son anda yakalandığı açıklandı.Almanya’nın bilindik şehirlerinden olan Oberhausen’de bir kişi alışveriş merkezine saldırı girişiminde bulunacağı şüphesi ile gözaltına alındı. Berlin’de yaşanan tır saldırısının ardından ülkede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Gelen ihbarlar doğrultusunda hareket eden polis 31 ve 28 yaşlarındaki 2 kişiyi Duisburg’da gözaltına aldı. Şüpheli olarak gözaltına alınan kişilerin Kosova doğumlu oldukları öne sürüldü.

Almanya son anda faciadan döndü!

Alışveriş merkezine saldırı şüphesiyle gözaltına alınan şüphelilerin Berlin’de yaşanan tır saldırısı ile ilgili bilgi sahibi olamadıkları açıklandı. Oberhausen şehir tam Hollande sınırında bulunuyor. Eğer Alman polisi bu duyumların peşine düşmeseydi, gözaltına alınan kişiler alışveriş merkezine belki de kana bulamış olacaklardı. Noel pazarına saldırı düzenleyen Tunuslu Anis Amri ise saldırının ardından kaçtığı İtalya’nın Milano şehrinde yakalamıştı. O esnada polis ile çatışmaya giren zanlı Anis Amri vurularak etkisiz hale getirilmişti. İşte o haberin ayrıntıları..

Anis Amri öldürüldü

Berlin’de TIR ile noel pazarına girerek 12 kişinin ölümüne, 48 kişinin yaralanmasına sebep olduğu gerekçesiyle aranan Anis Amri Milano’da öldürüldü. İtalya Başbakanı Marco Minniti, Amri’nin bir trafik kontrolü esnasında polis tarafından vurulduğunu söyledi. Minniti’ye göre öldürülen kişiden alınan parmak izleri ile TIR’da bulunan parmak izleri aynı kişiye ait.Almanya hükümeti ise Amri’nin ölümünü henüz doğrulamadı. Hükümet sözcülerinden Ulrike Demmer, hükümetin İtalyan makamları ile sıkı irtibat içinde olduğunu ve henüz net bir açıklama için erken olduğunu dile getirdi.

KİMLERLE İRTİBAT İÇİNDE OLDUĞU HENÜZ NETLEŞMİŞ DEĞİL

Cezasını tamamladıktan sonra Almanya’ya gelen Amri’nin radikal terör gruplarıyla irtibat halinde olduğu Alman makamlarınca anlaşılmış ve takibe alınmıştı. Kimliği konusunda netlik olmadığından dolayı memleketi Tunus’a gönderilmeyen 24 yaşındaki Amri savcılığın iddiaları doğruysa 12 kişinin feci şekilde ölmesinden ve 48 kişinin yaralanmasından sorumlu. Amri artık öldüğü için kimlerle irtibat içinde olduğu sorusu polisi bir süre daha meşgul edecek.Amri’nin ölüm haberi gelmeden önce Berlin polisi şehrin Moabit bölgesindeki ‘Fussilet 33’ adını taşıyan camiye odaklanmıştı. Amri’nin saldırıdan sonra salı sabahı bu caminin civarında görüldüğü iddia edilmişti.