DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Trump’ın kararına karşı çıkan bakan görevden alındı

Trump’ın kararına karşı çıkan bakan görevden alındı

ABD başkanı Donald Trump’ın göçmenler ile ilgili imzaladığı kararnameye karşı çıkan bakan görevden alındı. Karar ülke genelinde büyük tepki gördü.Donald Trump’ın 7 Müslüman ülkeye karşı yaptığı vize yasağı büyük protestolara neden oldu. Adalet Bakanı Vekili Sally Yates de bu karara tepkiliydi. Ve Sally Yates göçmenlerle ilgili kararnameyi uygulamayacağını ifade etti. Daha sonrasında ise Donald Trump, Beyaz Saray’dan

ABD başkanı Donald Trump’ın göçmenler ile ilgili imzaladığı kararnameye karşı çıkan bakan görevden alındı. Karar ülke genelinde büyük tepki gördü.Donald Trump’ın 7 Müslüman ülkeye karşı yaptığı vize yasağı büyük protestolara neden oldu. Adalet Bakanı Vekili Sally Yates de bu karara tepkiliydi. Ve Sally Yates göçmenlerle ilgili kararnameyi uygulamayacağını ifade etti. Daha sonrasında ise Donald Trump, Beyaz Saray’dan bir açıklama yaptı. ABD başkanı Adalet Bakanlığına vekalet eden Yates’in görevden alındığını duyurdu.

Kararnameye karşı çıkan bakan görevinden oldu

Trump açıklamasında “Adalet Bakanı Vekili Sally Yates Birleşik Devletler vatandaşlarını korumaya yönelik tasarlanmış yasal bir kararnameyi uygulamayı reddederek Adalet Bakanlığına ihanet etmiştir. Bu kararnamenin yasallığı Adalet Bakanlığı Hukuk Müşavirliği tarafından onaylanmıştır.” ifadelerini kullandı. Bunun yanı sıra görevden alınan Yates’in eski ABD Başkanı Barack Obama’nın atadığı bir yetkili olduğunu ve yasadışı göçmenlik konularında oldukça zayıf olduğunu iddia etti. Onun yerine Virginia Doğu Bölge Savcısı Dana Boente’nin getirildiği açıklandı.Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Virginia Doğu Bölge Savcısı Dana Boente’nin değerlendirmesine de yer verildi.  Savcı Dana Boente “Senatör Sessions onaylanana kadar Başkan Trump’ın kabinesinde görev almaktan onur duyarım. Halkımız ve ulusumuzun korunduğunu temin etmek için ülkemizin yasalarını savunacak ve uygulayacağım.” şeklinde konuştu.