DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Trump’ın tuhaf mülteci açıklaması İsveçlileri şaşırttı

Trump’ın tuhaf mülteci açıklaması İsveçlileri şaşırttı

ABD’nin güvenlikçi politikalara fazlasıyla önem veren yeni başkanı Donald Trump, yaptığı son mülteci açıklamasıyla bu kez İsveçlileri şaşırttı. Sözlerine terör saldırıları ile başlayan Trump, Almanya’dan girdi İsveç’ten çıktı.Trump şöyle konuştu: “Almanya’da olanlara bir bakın. Dün akşam İsveç’te dün akşam ne olduğuna bir bakın. İsveç, inanabiliyor musunuz? İsveçliler büyük bir kitleyi ağırlıyor. Böyle şeylerin olacağını hiç

ABD’nin güvenlikçi politikalara fazlasıyla önem veren yeni başkanı Donald Trump, yaptığı son mülteci açıklamasıyla bu kez İsveçlileri şaşırttı. Sözlerine terör saldırıları ile başlayan Trump, Almanya’dan girdi İsveç’ten çıktı.Trump şöyle konuştu: “Almanya’da olanlara bir bakın. Dün akşam İsveç’te dün akşam ne olduğuna bir bakın. İsveç, inanabiliyor musunuz? İsveçliler büyük bir kitleyi ağırlıyor. Böyle şeylerin olacağını hiç düşünmemişlerdi.” Trump’ın binlerce kişi önünde kastettiği büyük kitle mültecilerdi.

ESKİ İSVEÇ BAŞBAKANI TRUMP İÇİN ‘BU ADAM NE İÇMİŞ?’ DEDİ

Ancak Trump’ın anlattıklarından İsveç’te bir terör saldırısı olduğu anlaşılıyordu. İsçeç ise şaşkındı. Çünkü bir gün öncesinin akşamında böyle bir olay olmamıştı. Hatta İsveç’in eski başbakanlarından Carl Bildt twitter üzerinden ‘İsveç’te terör mü? Bu adam ne içmiş?’ diye tepki gösterdi.

O AKŞAM HİÇBİR MÜLTECİ SORUNU  YAŞANMAMIŞ

Birçok İsveçli de özellikle sosyal medyada ABD başkanının ne demek istediğini tartıştı, konuşmayı alanların sayısı da az olmadı. Ancak ‘Aftonbladet’ gazetesi Trump’ın kastettiği akşam neler olduğunu ortaya çıkardı. Buna göre o akşam 87 yaşındaki şarkıcı Owe Thörnquist Eurovision şarkı yarışması için yapılan provalarda teknik problemler yaşamış, ülkenin kuzeyinde fırtına uyarısı olmuş, Stockholm’de ise polis bir aracı çalan ve alkollü bir şekilde kaçıran bir adamı takip etmişti.

GÖREVE BAŞLADIĞINDAN BU YANA YANLIŞ HABERLER BİTMEK BİLMEDİ

O halde Trump bunu neden söylemişti. Bunun cevabı henüz verilmiş değil. Ancak ABD yönetiminde mülteci ile terörü bir arada anan tek kişi o değil. Kısa bir süre önce başdanışmanlarından olan Kellyanne Conway Kentucky eyaletinde gerçekleşen bir katliamdan bahsetmiş ve medyanın buna değinmemesini eleştirmişti. Washington Post gazetesi ise bu katliamdan bahsedilmediğini, sebebinin ise böyle bir katliamın olmaması olduğunu söyledi.Trump’ın göreve başlamasından bu yana yönetim çevresinden çok sayıda saldırı ve katliam haberleri geldi. Bu haberlerin çoğu yanlış çıktı.