DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türk hükümeti Almanya’dan ekonomi yardımı ricasında bulunmuş

Türk hükümeti Almanya’dan ekonomi yardımı ricasında bulunmuş

Türkiye’nin ekonomiyi tekrar düze çıkarmak için başta Almanya olmak üzere yabancı ülkelerden destek istediği iddia edildi. Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre Türkiye ekonomi çöküşünü engelleme konusunda en çok Almanya’dan ümitli. İddilara göre geçtiğimiz hafta çarşamba günü başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble ile ekonomi konusunu görüştü.Görüşmede Türkiye ekonomisinin istikrarsız durumu ele

Türkiye’nin ekonomiyi tekrar düze çıkarmak için başta Almanya olmak üzere yabancı ülkelerden destek istediği iddia edildi. Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre Türkiye ekonomi çöküşünü engelleme konusunda en çok Almanya’dan ümitli. İddilara göre geçtiğimiz hafta çarşamba günü başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble ile ekonomi konusunu görüştü.Görüşmede Türkiye ekonomisinin istikrarsız durumu ele alınmış ve Almanya’nın Türk ekonomisinin tekrar istikrar kazanmasında Almanya’nın nasıl katkıda bulunabileceği konuşulmuş. Bu bağlamda iki devlet adamı Almanya başta olmak üzere Avrupalı turistlerin Türkiye’ye nasıl yönlendirilebileceğini masaya yatırmış.

SCHÄUBLE TERÖRE KARŞI KARARLI MÜCADELENİN ALTINI ÇİZMİŞ

Schäuble görüşmede bunun gerçekleşebilmesi için Türk hükümetinin daha kararlı bir şekilde terörün üzerine gitmesi gerektiğini ifade etmiş. İki devlet adamı her iki ülkenin kalkınma bankalarının birlikte nasıl çalışabileceği, özellikle de Türkiye’nin kırsal kesimindeki ekonomiyi nasıl teşvik edebileği üzerinde durmuş.

EKONOMİ DESTEĞİNİN OLUP OLMAYACAĞI MEÇHUL

İki ülke arasında iyi gerilen ilişkilerin bu ekonomi yardımı için ne derece zemin hazırlayacağı ise meçhul. Federal Hükümet, bir taraftan tek başına idare edilen bir ülkeyi destekleyen bir ülke görüntüsü sergilemek istemiyor. Diğer taraftan Almanya’nın elini kolunu bağlayan mülteciler gibi bir mesele de var. Bu gibi sebeplerle Federal Hükümet bütün itirazlara rağmen Erdoğan’ın Almanya ziyaretine ses çıkarmıyor, iltica başvurusunda bulunan Türk diplomatlar ve askerler hakkında net bilgi paylaşımında bulunmuyor.

ALMAN MEDYASI ERDOĞAN’LA ALAY EDECEK BİR KONU DAHA BULDU

Bununla birlikte Erdoğan’ın Almanya ziyaretinin Türkiye’deki iç çatışma potansiyelinin Almanya’ya taşınabileceği korkusu ülkeyi sarmış durumda. Alman medyası ise Erdoğan’ın Türk halkına Türk ekonomisinin Avrupa ülkeleri ile yarışacak derecede iyi durumda olduğunu, bu ülkelerin Türkiye’nin ekonomik gelişimini durdurmak istediğini söylediğini hatırlatıyor.