DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türk takımları UEFA Avrupa Ligi’nde hangi takımlarla eşleşti?

Türk takımları UEFA Avrupa Ligi’nde hangi takımlarla eşleşti?

UEFA Avrupa Ligi’nde kura çekimi sonundan Türk temsilcilerinin rakipleri belli oldu.

İsviçre’nin Nyon kentinde bulunan UEFA genel merkezinde UEFA Avrupa Ligi son 32 turu kura çekimi yapıldı. Kura çekimine Türkiye’den Fenerbahçe, Beşiktaş ve Osmanlıspor takımları katıldı.

3 Türk takımının da seribaşı olarak katıldığı kurada 32 takım birbiriyle eşleşti ve 16 eşleşme belli oldu.

TÜRK TEMSİLCİLERİ HANGİ TAKIMLARLA EŞLEŞTİ?

Fenerbahçe’nin rakibi Krasnodar olurken Beşiktaş, Hapoel Beer-Sheva ile eşleşti. İlk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turuna kalan Osmanlıspor ise kurada Olympiakos takımını çekti.

Tüm temsilcilerimiz ilk maçlarını 16 Şubat’ta deplasmanda TSİ 23.05’te oynayacak. Fenerbahçe rövanş maçını 22 Şubat’ta TSİ 20.00’de kendi evinde oynayacak. Beşiktaş ve Osmanlıspor’ın kendi evlerinde oynayacakları rövaş maçlarıysa 23 Şubat’ta TSİ 21.00’da başlayacak.

RAKİPLERİMİZİ TANIYALIM

Krasnodar

Fenerbahçe’nin rakibi Krasnodar bir Rus takımı. Takım maçlarını 35 bin kişilik Kuban Stadı’nda oynuyor. 2008 yılında kurulan Krasnodar kuruluşundan 3 yıl sonra ülkenin 1.futbol ligi olan Rusya Premier Lig’e yükseldi. Rus ekibi kendi ligindeki en iyi derecesini 2013-14 sezonunu 60 puanla 3.sırada bitirerek. Krasnodar bu sezon 17 haftası geride kalan Rusya Premier Lig’de 28 puanla 5.sırada bulunuyor.

Schalke, Salzburg ve Nice takımlarıyla birlikte Avrupa Ligi I Grubu’nda yer alan Krasnodar grubunu 7 puanla ikinci sırada bitirerek son 32 turuna yükselmeye hak kazandı.

Hapoel Beer-Sheva

Beşiktaş ile eşleşen İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva adından da anlaşılacağı gibi İsrail’in Beer-Sheva şehrinde bulunan bir ekip. Hapoel Beer Sheva maçlarını 16 bin kişilik Toto Jacop Turner Stadı’nda oynuyor. İsrail ekibinin Ligat Ha’al yani İsrail Ligi’nde 1974-75, 1975-76 ve 2015-16 sezonlarında olmak üzere toplam 3 şampiyonluğu bulunuyor. Beer-Sheva bu sezon Ligat Ha’al’de 12 hafta sonunda 31 puanla lider konumunda bulunuyor.

Avrupa Ligi K Grubu’nda bulunan Hapoel Beer-Sheva büyük bir sürprize imza attı. Sparta Prag, Southampton ve Inter’in bulunduğu zorlu grubta 8 puanla ikinci sırada yer aldı. Bu da İsrail ekibini son 32 turuna taşıdı.

Olympiakos

En zor kurayı belki de Osmanlıspor, Olympiakos’u çekerek yaptı. Diğer rakiplere göre oldukça tanınırlığı olan Yunan ekibi maçlarını Georgios Karaiskakis Stadı’nda oynuyor. Olympiakos kendi ülkesinde rakipsiz desek yeridir. Son 6 sezondur Yunanistan Süper Ligi’nde şampiyonluğa uzanan Olympiakos’un Yunanistan Süper Ligi’nde 43 şampiyonluğu bulunuyor. Yunan ekibi bu yıl da şampiyonluğun en büyük adayı konumunda bulunuyor. Olympiakos maç eksiğine rağmen oynadığı 10 maç sonunda 25 puanla zirvede yer alıyor.

Yunanistan temsilcisi Avrupa Ligi B Grubu’nda bulunuyordu. APOEL, Young Boys ve Astana’nın da bulunduğu grubu 8 puanla ikinci sırada bitiren Olympiakos son 32 turuna kaldı.

SON 32 TURU TÜM EŞLEŞMELER

Athletic Bilbao-APOEL

Anderlecht-Zenit St. Petersburg

Astra-Genk

Manchester United-Saint Etienne

Villareal-Roma

Ludogorets-Kopenhag

Celta Vigo-Shaktar Donetsk

Olympiakos-Osmanlıspor

Gent-Tottenham

Rostov-Sparta Prag

Krasnodar-Fenerbahçe

M’gladbach-Fiorentina

AZ Alkmaar-Olympik Lyon

Hapoel Beer-Sheva-Beşiktaş

PAOK-Schalke