DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türk takımlarının Avrupa Ligi’ndeki muhtemel rakipleri

Türk takımlarının Avrupa Ligi’ndeki muhtemel rakipleri

Avrupa Ligi’nde mücadele eden takımlarımızın eşleşebileceği potansiyel takımlar belli oldu.

UEFA Avrupa Ligi kura çekimi öncesinde temsilcilerimizin muhtemel rakipleri belli oldu. Gruplarını lider bitiren Fenerbahçe ve Osmanlıspor’un yanı sıra Şampiyonlar Ligi grubunu üçüncü sırada bitiren Beşiktaş bu kura çekimine katılacak.

Kura çekimi ne zaman, hangi kanalda?

Takımlarımız İsviçre’nin Nyon kentinde yapılacak kura çekimine seri başı olarak katılacak. Kura çekimi 12 Aralık Pazartesi TSİ 15.00’da başlayacak. Kura çekimini TRT Spor ve Tivibu Spor eş zamanlı olarak yayınlayacak.

Takımlarımızın muhtemel rakipleri

 Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri: Olympiakos, St. Etienne, AZ Alkmaar, Astra Giurgiu, Gent, Krasnodar, PAOK, Villarreal, Mönchengladbach, Rostov, Legia Varşova, LudogoretsBeşiktaş’ın muhtemel rakipleri: Manchester United, Olympiakos, St. Etienne, AZ Alkmaar, Astra Giurgiu, Gent, Krasnodar, PAOK, Villarreal, Mönchengladbach, Rostov, Legia Varşova, LudogoretsOsmanlıspor’un muhtemel rakipleri: Manchester United, Olympiakos, St. Etienne, AZ Alkmaar, Astra Giurgiu, Gent, Krasnodar, PAOK, Mönchengladbach, Rostov, Legia Varşova, Ludogorets

Fenerbahçe 2.tura nasıl geldi?

Sarı lacivertliler Avrupa Ligi A grubunda yer alıyordu. İlk maçında Zorya deplasmanına giden Fenerbahçe son dakikada attığı golle maç 1-1 sona erdi. Sonrasında evinde Feyenoord’u ağrılayan Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrıldı. Manchester United karşısında hezimete uğradı ve 4-1 kaybetti. Bu mağlubiyetle birlikte Fenerbahçe umutlarını kaybetmek üzereyken Manchester United karşısında 2-1 kazanarak hem rövanşı aldı hem de kendine geldi. Daha sonra gelen 2-0’lık Zorya ve 1-0’lık Feyenoord galibiyetleriyse Fenerbahçe’yi 2.tura taşıdı.

Beşiktaş 2.tura nasıl geldi?

Avrupa kupası macerasına Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda başlayan Beşiktaş ilk olarak deplasmanda karşılaştığı Benfica’yla 1-1 berabere kaldı. Vodafone Arena’da karşılaştığı Dinamo Kiev ile de yine 1-1 berabere kalan Siyah beyazlılar ilk galibiyetini deplasmanda Napoli karşısında 3-2 ile aldı. Sonrasında Napoli’yi evinde ağırlayan Kartal maçtan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Benfica maçıysa uzun süre hafızalardan silinmeyecek. İlk yarıyı 3-0 geride kapatan Beşiktaş maçtan 3-3 berabere ayrılmasını bildi. Gruptan çıkma adına büyük umutlarla gittiği Kiev deplasmanında skandal bir hakem yönetimiyle karşılaşan Beşiktaş, aleyhine verilen haksız penaltı ve kırmızı kart sonucu grubunu üçüncü sırada bitirerek Avrupa Ligi’nde 2.tura kaldı.

Osmanlıspor 2.tura nasıl geldi?

Tarihinde ilk kez Avrupa kupasında mücadele eden Osmanlıspor ilk maçına Steau Bükreş karşısında çıktı ve sahadan 2-1 galip ayrıldı. Zürih ile oynanan ikinci maçtaysa 2-1 kaybetti. İspanya’nın güçlü ekibi ile oynadığı ilk maçta 2-2 berabere kalan ekip sonrasında 2-1 galip ayrılmayı başardı. Romanya’da Steau Bükreş’e kaybeden Osmanlıspor son maçında Zürih’i 2-0 yenerek 2.tura yükseldi.