DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türkiye ve Rusya ilişkilerinde yeni adım

Türkiye ve Rusya ilişkilerinde yeni adım

7 ay önce yaşanan uçak krizinin ardından Erdoğan’ın mektubu ile iki ülke arasındaki ilişkiler düzeldi. İşte Türkiye ve Rusya ilişkilerinde yeni adım…

7 ay önce yaşanan uçak krizinin ardından Erdoğan’ın mektubu ile iki ülke arasındaki ilişkiler düzeldi. İşte Türkiye ve Rusya ilişkilerinde yeni adım…Türkiye ve Rusya ilişkileri arasında gerçekleşen ilk adım tatil paketleri oldu. Rus operatörler bir kısmı Türkiye’ye tatil paketleri satışlarına başladı.turkiye-rusya-imagesMakine Tanıtım Grubu, TÜGİAD, TUGİK ve TİM’e bağlı ihracatçı birlikler yakın zamanlarda Rusya’ya gidecek. İki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesinin ardından kalkan vize ile gidiş gelişlerin daha çok artacağı belirtildi. Ramazan Bayramı’nın sonrasında iş ajandalarının ilk ziyaret edileceği yer Rusya oldu.

İNŞAAT SEKTÖRÜ HEMEN HAREKETE GEÇTİ

Türkiye ve Rusya ilişkilerinin düzelmesinin ardından ilk adımı inşaat sektörü attı. Türk inşaat şirketleri, Rusya’daki eski iş ortaklarıyla yeniden irtibata geçti. hale yasağı resmi olarak kalkmamasına rağmen Türk firmaları davet almaya başladı. Son alınan bilgiye göre 15 ihale Türk firmalarının da hazırlanmasına onay verildi.

Demirçelik fabrikasının inşasında Türk firmalarda yer alacak

Moskova yakınlarındaki demirçelik fabrikasının inşasında Türk firmaları da görev alacak. Türkiye Müteahhitler Birliği, 2018 Dünya Futbol Şampiyonası’nın Rusya’da yapılacağını belirtti. Konuyla ilgili birlik yetkilileri “2014 Soçi Kış Olimpiyatları’nda birçok tesisin zamanında tamamlanması için Türk firmaları tercih edilmişti. 2018’de Rusya’da Dünya Futbol Şampiyonası olacak. Bu kapsamda yapılacak kentsel alt ve üst yapı projelerinde de firmalarımız yer almak için bugün itibarıyla hazır durumda” açıklamasında bulundu.

Gıda sektöründe de hareketlilik görünüyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik düzelen Rusya ile ilişkiler için “Bu durum büyük hareketlilik sağlayacak. İlk etapta, meyve sebze ve narenciye üreticisi faydasını görecek” dedi. Faruk Çelik 15-20 gün kadar önce iki ülkenin tarım bakanlıkları düzeyinde temaslar yapıldığını açıkladı. Çelik, “O zaman da iki ülkenin üreticisi üzerinde yarattığı etki konusunda her iki taraf da hemfikirdi. 6-7 aydan beri yaşanan bu kötü dönem inşallah bir daha yaşanmaz. Tamamen kapanmış olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Bakanlar Kurulu’nda konunun en ayrıntılı şekilde değerlendirileceğine dikkat çekerken “İlk etapta, meyve sebze ve narenciye üreticisi faydasını görecek. Bu süreçte başka ülkelerin üzerinden ürünleri ulaştırmaya çalıştık, yeni pazarlar bulduk ama bunun bir maliyeti vardı.” gibi ifadeler kullandı.