DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türkiye-Rusya ilişkisinde ilk adım

Türkiye-Rusya ilişkisinde ilk adım

Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinde normalleşme süreci hız kesmeden devam ediyor. Normalleşmenin ardından günlerdir beklenen o haber geldi.

Türk jetlerinin Rus uçağını sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürmesinin ardından gerilen Rusya-Türkiye ilişkilerinin normalleşme sürecinde ilk adım atıldı.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzası sonucu kaldırılan yasak sonrası beklenen o haber geldi.180 Rus yolcuyu taşıyan uçak 8 ay aranın ardından Antalya’ya iniş yaptı.Rusya ile atılan olumlu adımlar ardından ilk kez Türkiye’ye toplu Rus kafilesi geldi.Rusya-Turkiye-kafile

RUS TURİSTLERE ÇİÇEKLİ KARŞILAMA

Rossiya Airlines’in (Russian State) Moskova-Antalya seferini gerçekleştiren FV 5859 sefer numaralı B737-800 uçağı bugün saat 10.30’da Antalya Havalimanı 2’nci Dış Hatlar terminaline iniş gerçekleştirdi.8 aylık uzun bir aradan sonra gelen ilk Rus kafilesi, Antalya Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı.Kırmızı çiçeklerle karşılanan Rus turistlerin yapılan sürpriz karşılamayla mutlu oldukları görüldü.Rus kafile, uzun bir aradan sonra Türkiye’ye ve özellikle Antalya’ya gelmekten dolayı memnun olduklarını söyledi. Kafiledeki bazı Ruslar, Türk-Rus kardeşliğinin devam edeceğinden umutlu olduklarını kaydetti.Antalya Havalimanı’nın pasaport bölümünde 189 yolcu için kokteyl düzenlendi. Pasaport işlemlerini tamamlayan Rus yolcular, tatilini geçirecekleri otellere gitmek için kendilerini bekleyen araçlara bindiler.Antalya DHMİ Baş Müdürü 8 ay sonra gelen ilk Rus kafilesinin ardından açıklama yaptı.Antalya DHMİ Baş Müdürü Osman Serdar, Türkiye’deki turizm bu sezon sönük başladığını fakat gelen Rus kafilesiyle eski günlere döneceğini belirtti ve “2016 turizm sezonu biraz sıkıntılı başladı. Geçtiğimiz yıllarda bu zamanlar havalimanımız dolu doluydu. Sonucunun bu şekilde gelişmesi ve iyi olması bizi mutlu etti. İlk Rus turist kafilemizi karşıladık. Artarak da devam edecektir. Bize gelen misafirlerimizin 3’te 1’ini Alman, 3’te 1’ini Rus geri kalan kısmını ise diğer tüm ülkeler oluşturuyor. Bu sene ayaklardan birisi biraz aksak başladı ama telafi edecek gelişmeler oldu. Mutluyuz, inşallah artarak devam eden bir durum yaşanır. Gelen kafile çiçeklerle karşılandı, Bunlar bizim misafirlerimiz özlemiştik ve özlemimizi giderecek bir karşılama yaptık. Özlemimizi gidermiş olduk” diye konuştu.

CHARTER İZNİ ÇIKMADI

Gerçekleşen uçuşun charter olmadığına dikkat çeken Vali Yardımcısı Yavuz,  “Charter,  biliyorsunuz tur firmasının kiraladığı uçaklar oluyor. Bu, normal havayolu  firmasının uçağı. Tamamı tur paketi almış turistlerden oluştuğu için ‘charter  görünümlü tarifeli uçuş’ diyelim. Çünkü henüz charter için izin çıkmadı Rusya  devletinden havayolu firmalarına.” dedi.

MEDVEDEV’DEN CHARTER AÇIKLAMASI

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Türkiye’ye yönelik charter seferleriyle ilgili talimat verdi.medvedev-den-3-charter-aciklamasiMedvedev, ülkenin Ulaştırma, Kültür ve Dışişleri bakanlıkları ile ilgili diğer kurumlara bir hafta içinde Türkiye’ye seferlerin tekrar başlaması için gerekli teklifleri sunmasının talep edildiğini belirtti.