DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türkiye’de bıraktığım aracı akrabam kullanabilir mi?

Türkiye’de bıraktığım aracı akrabam kullanabilir mi?

Yurt dışından Türkiye’ye getirilen araçlarla ilgili alınan kararın ardından herkesin kafasında ‘Türkiye’de bıraktığım aracı akrabam kullanabilir mi?’ şeklinde sorular yer aldı.\r\n\r\n

Yurt dışından Türkiye‘ye getirilen araçlarla ilgili alınan kararın ardından herkesin kafasında ‘Türkiye’de bıraktığım aracı akrabam kullanabilir mi?’ şeklinde sorular yer aldı.2015 yılının Ekim ayında Türkiye’ye getirilen araçlar ile ilgili alınan kararda 6 ay olan süre 24 aya çıkarıldı.  Bu durum onlarca kişinin aklına ‘Türkiye’de bıraktığım aracı akrabam kullanabilir mi?’ sorusu geldi. Alınan bu karar gurbetçiler için büyük bir kolaylık oldu. Peki gurbetçiler Türkiye’ye getirdiklerini araçlarını akrabalarına bırakabilir mi sorusuna da Gümrükler Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı.

Türkiye’de bıraktığım aracı akrabam kullanabilir mi?

turkiyeTürkiye’ye oranla Avrupa’da araç fiyatlarının daha uygun olması nedeni ile yurt dışından getirdikleri araçlarını akrabalarına bırakmak isteyenlere güzel haber gelmedi. Gümrükler Genel Müdürlüğü, ‘Türkiye’de bıraktığım aracı akrabam kullanabilir mi?’ sorusuna olumsuz yanıt verdi.

Gümrükler Genel Müdürlüğü’nden yapılan o açıklama

Gümrükler Genel Müdürlüğü, ”Turistik kolaylıklar kapsamında getirilen taşıtların Türkiye’de yerleşik kişilerce kullanılması mümkün değildir. Bu durumun tespiti halinde araç sahibi ile hak sahibi olmayan kişiler hakkında ayrı ayrı 4458 sayılı Gümrük Kanununun 238 inci maddesi uyarınca cezai işlem uygulanır. Taşıt yurtdışı edilir.” şeklide açıklama yaptı. Yapılan bu açıklamayla Türkiye’de yurt dışından gelen araçların başkalarının kullanmasının önübe geçildi.