DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
‘Türkiye’nin üyelik süreci hızlansın’

‘Türkiye’nin üyelik süreci hızlansın’

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye’nin AB’ye giriş sürecinin hızlanmasını istedi.\r\n\r\n

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye’nin AB’ye giriş sürecinin hızlanmasını istedi.Federica Mogherinin konuyla ilgili yaptığı açıklamayla “Türkiye’nin AB’ye tam üyelik sürecinin hızlandırılmasını” istedi. “Ortak vizyon, ortak eylem, daha güçlü bir Avrupa: Avrupa Birliği’nin dışişleri ve güvenlik politikaları için global strateji” adları altındaki 56 sayfalık raporda Türkiye’nin AB üyeliği konusunda “Türkiye’nin AB’ye üye ülke statüsüne hızla ulaşması sağlanmalı. Bu amaçla, Türkiye’nin AB kriterlerine hızla cevap verebilmesi için çok daha önemli bir işbirliği hayata geçirilmeli. Ayrıca Türk vatandaşlarının Avrupa vizesini kolayca alabilmelerinin yolu açılmalı. Türkiye ile eğitim, enerji ve ulaşım işbirliği özellikle önem taşıyor.” değerlendirmesini yaptı.

Raporda yer alan detaylar

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini yazdığı o raporda  “Avrupa ne kadar sıkı birleşirse ve entegre olursa, üyelikten çıkmak isteği o kadar azalacaktır” ayrıntıları yer alıyor. NATO’dan ayrı bir AB ordusunun da kurulmasını önerisinde bulunan  AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini gerekçesi ise “Kendi savunmamızı önce kendimiz üstlenmeliyiz” yönünde.

Federica Mogherini kimdir?

federica-mogheriniFederica Mogherini 16 haziran 1973 doğumludur. Roma’da hayata gözlerini açmıştır. İtalya eski dışişleri bakanı olarak görev almıştır. Ve son olarak 2014 yılından itibaren Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi olarak görevine devam etmektedir.

Görevleri

Meclis

  • 29 Nisan 2008 – 14 Mart 2013 : Veneto 7. seçim çevresi milletvekili
  • 15 Mart 2013 – 30 Ekim 2014 : Emilia-Romagna 9. seçim çevresi milletvekili

Hükümet

  • 22 Şubat 2014 – 31 Ekim 2014 : Dışişleri Bakanı

Avrupa Komisyonu

  • 1 Kasım 2014 – görevde : Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi