DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türklerin yaşadığı semtte bir gecede 11 kundaklama ne anlama geliyor?

Türklerin yaşadığı semtte bir gecede 11 kundaklama ne anlama geliyor?

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türklerin yoğun bir biçimde yaşadığı Neukölln semtinde bir gecede 11 kundaklama hadisesi gerçekleşti. Bebek arabası ve çöp konteyneri yakma şeklinde gerçekleşen küçük çaplı kundaklamalar yüzünden itfaiye sabaha kadar mesai yaptı. Fail veya failler ise meçhul. Almanya’nın başkenti Berlin’de Türklerin en yoğun yaşadığı semtlerden biri olan Neukölln’de bir gecede 11 kez kundaklama girişiminde

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türklerin yoğun bir biçimde yaşadığı Neukölln semtinde bir gecede 11 kundaklama hadisesi gerçekleşti. Bebek arabası ve çöp konteyneri yakma şeklinde gerçekleşen küçük çaplı kundaklamalar yüzünden itfaiye sabaha kadar mesai yaptı. Fail veya failler ise meçhul.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türklerin en yoğun yaşadığı semtlerden biri olan Neukölln’de bir gecede 11 kez kundaklama girişiminde bulunuldu. Merdivenlerin başındaki bebek arabaları, çöp konteynerleri ve paspasların yakılması şeklinde gerçekleşen kundaklamalardan kaçmaya çalışan 17 kişiye tıbbi müdahalede bulunuldu.

Polisin verdiği bilgiye göre üç evde gerçekleştirilen kundaklamalar neticesinde alevler ahşap merdivenleri sardı. Bir veya birden fazla kundakçının varlığından bahseden polis, kundaklamalara şahit olan vatandaşlardan yardım istedi.

İLK KUNDAKLAMA KARL-MARX-STRASSE’DE GERÇEKLEŞTİ

İlk kundaklama haberi gece 1:35’de Karl-Marx-Straße’den geldi. Bu binada, bina girişinde yanan bebek arabası itfaiye tarafından kısa sürede söndürüldü. Birkaç dakika sonra ise Schierker Straße’de aynı şekilde bir bebek arabasının yandığı haberi alındı. Bu kundaklama sonucunda merdiven boşluğu dumanla dolunca kaçmaya çalışan on kişi tıbbi müdahale görmek zorunda kalacak kadar zarar gördü. Bina sakinlerinin ikisi hastaneye kaldırıldı, sekizine ise polisin tıbbi personeli yardımcı oldu. Alevler söndürülüp bina havalandırılana kadar evinde kalan 12 bina sakinine ise bir şey olmadı.

İTFAİYE BİRKAÇ DAKİKA ARAYLA YANGINDAN YANGINA KOŞTU

İtfaiye bu yangını söndürmeye çalışırken aynı anda Rübelandstraße’deki bir binanın çöp konteynerinde çıkan yangını söndürmekle meşguldü. Bunun hemen ardından da Nogatstraße’den bir yangın haberi geldi. Binadaki alarm sistemi sayesinde olay yerine gelen itfaiye erleri burada da bir bebek arabasının ateşe verilmiş olduğunu gördü.

Ancak birbirine çok yakın olan bu caddelerdeki kundaklama haberlerinin ardı arkası kesilmiyordu. İtfaiye bebek arabasını söndürmeye çalışırken bu defa da Siegfriedstraße ve Kirchhofstraße’de çöp konteynerlerinin yandığı haber alındı. Çok geçmeden de Emser Straße ve yine Nogatstraße’de bebek arabası yakıldığı haberi üzerine itfaiye harekete geçti.

İTFAİYE SABAHA KADAR MESAİ YAPTI

Son kundaklama hadisesi ise 90 dakika sonra Grenzenalle’de meydana geldi. Kundakçılar burada da bir evin avlusundaki çöp koteynerini ateşe vermişti. İtfaiye bütün yangınları söndürdüğünde saat 06:00’ya yaklaşıyordu.