DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) açılışı iptal edildi

UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) açılışı iptal edildi

İsveç’teki şubesi için açılışa hazırlanan UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği)’nin açılışı ölüm tehditleri nedeni ile iptal edildi.\r\n\r\n

İsveç’teki şubesi için açılışa hazırlanan UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği)’nin açılışı ölüm tehditleri nedeni ile iptal edildi.İsveç’in Göteborg kentindeki UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) şubesinin açılış töreni, PKK yandaşlarının ölüm tehditleri nedeni ile iptal edildi. UETD Göteborg Şubesi Başkanı Harun Uzel konu ile ilgili AA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Harun Uzel, şube açılışında AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ve AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz2ün bulunacağının altını çizdi. İki önemli ismin katkıları ile yapılacak olan açılış töreninin ardından konuklara “15 Temmuz ve Başkanlık Sistemi” konulu bir sunum yapılacağını söyledi.

UETD Başkanı Harun Uzel: ‘Ölüm tehditleri alıyoruz!

Harun Uzel teşkilatlarının ve programlarının sürekli hedef halinde olduğunu belirtti. Ve  “Bunun üzerine, PKK yandaşı 150 kişilik grup, Kungelv ilçesindeki belediye binasını basarak dün geceden beri baskı yapıyor. Binanın bütün camlarına, ‘IŞİD’i burada konuşturmayacağız’ yazılı afişler yapıştırıldı.” dedi. Bu gibi tehditlerde bulunan kişilerin, açılışa katılmak isteyenlerin yollarını kestiklerini belirtti. Bunların yanı sıra iki gün boyunca ölüm tehditleri aldıklarını ifade etti. Ve  “Bunun üzerine, PKK yandaşı 150 kişilik grup, Kungelv ilçesindeki belediye binasını basarak dün geceden beri baskı yapıyor. Binanın bütün camlarına, ‘IŞİD’i burada konuşturmayacağız’ yazılı afişler yapıştırıldı.” dedi.UETD’nin açılış töreninin iptal kararı  İsveç polisi ve lokalin sahibi Kungal Belediyesi yetkilileriyle birlikte ortak karar sonucu alındı. Harun Uzel tüm bu tehditlerin sonucunda alınan iptal kararının vatandaşlar için daha güvenliği olacağını belirtti. “PKK yandaşlarının 1 haftadır yoğun baskısına rağmen, lokali bize vermekten çekinmeyerek dik duran Kungelv Belediyesi ve Göteborg Polis Teşkilatına teşekkür ediyorum.”