DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
O ülkede burka yasağı reddedildi!

O ülkede burka yasağı reddedildi!

O ülkede geçtiğimiz aylarda burka yasağına yönelik yasa teklifi reddedildi.  İsviçre Parlamento Servisi Sözcüsü Karin Burkhalter’ın o açıklaması… İsviçre Senatosu, İsviçre genelinde burka yasağı uygulanmasına ilişkin sunulan yasa teklifini kabul etmedi.  İsviçre Parlamento Servisi Sözcüsü Karin Burkhalter ise konu ile ilgili olarak “Ülke genelinde burka yasağı uygulanmasına yönelik teklif, 46 üyesi bulunan senatoda 26’ya karşı 9 oyla rededildi.” şeklinde açıklama

O ülkede geçtiğimiz aylarda burka yasağına yönelik yasa teklifi reddedildi.  İsviçre Parlamento Servisi Sözcüsü Karin Burkhalter’ın o açıklaması…

İsviçre Senatosu, İsviçre genelinde burka yasağı uygulanmasına ilişkin sunulan yasa teklifini kabul etmedi.  İsviçre Parlamento Servisi Sözcüsü Karin Burkhalter ise konu ile ilgili olarak “Ülke genelinde burka yasağı uygulanmasına yönelik teklif, 46 üyesi bulunan senatoda 26’ya karşı 9 oyla rededildi.” şeklinde açıklama yaptı. Fakat Karin Burkhalter, ülke genelinde yapılması beklenen referandum ile burka yasağının tekrar gündeme geleceğinin de vurgusunu yaptı.

O ülkede burka yasağı reddedildi!

İsviçre Senatosu’nun ret ettiği bu yasa teklifinin referandum sonrası kabul edilmesi için 2017 yılının Eylül ayına kadar tam 100 bin imza toplanması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl ise İsviçre’nin güneyinde bulunan Ticino’da yüzü tamamen kapatan burkaların açık alanlarda giyilmesini yasaklayan yasa yürürlüğe girmişti. Burada yasaklanmasının hemen sonrasında ise ülkenin genelinde de tamamen yasaklanması gündeme gelmişti.

isvicre-pece-ve-burka

Geçen yıl yasaklanan burka ile ilgili haberimiz..

İsviçre’nin bazı kesimlerinde giyilmesi yasak olan burka ve peçe ile ilgili net bir karar alındı. Geçtiğimiz aylarda alınan kararlar sonucunda ülkenin bazı kesimlerinde yasaktı. Dün akşam İsviçre Ulusal Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda ise artık ülke genelinde peçe ve burka giymek tamamen yasakladı. Meclise sunulan oylama evet yönündeki 87 oy ile kabul edildi. Varılan sonuç kapsamında İsviçre’nin heryerinde burka giymek ve peçe takmak yasaklandı.

Alınan bu karar ardından ilk konuşmayı yapan ırkçı parti halk partisi (SVP) Milletvekili Walter Wobmann, “uzun zamandır ülke bu konu ile meşguldü nihayet bu soru kökünden çözülmüş oldu” şeklinde açıklama yaptı.