DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Ülkelere göre güzellik formülleri

Ülkelere göre güzellik formülleri

FRANSA Genç kalabilmek için birden fazla güzellik formülleri uygulayan Fransalı kadınlar, buz küplerini yüzlerine koyarak kan dolaşımının hızlanmasını ve yüzün sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Ayrıca limon suyu ile sivilce oluşumlarının önüne geçiyor.

1

FRANSA

Genç kalabilmek için birden fazla güzellik formülleri uygulayan Fransalı kadınlar, buz küplerini yüzlerine koyarak kan dolaşımının hızlanmasını ve yüzün sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Ayrıca limon suyu ile sivilce oluşumlarının önüne geçiyor.

2

ŞİLİ

Bir diğer güzellik sırrı da üzüm maskesi. Güney Amerika’da ki kadınlar siyah üzüm ile daha parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip oluyorlar. 2 kaşık un ile birlikte karıştırdıkları siyah üzümü maske haline getirerek yüzlerinde 10 dakika kadar bekletiyorlar.

3

İSVEÇ

İsveç’li kadınlar ise güzelliklerini sağlıklı beslenmeye borçlular. Düzenli şekilde sebze ve balık tüketen İsveç’li kadınlar saunayı da kullanmakta.

4

JAPONYA

Japonya’daki kadınlar ise pirinç suyu ile gençleşiyor. Pirinç suyu gözenekleri sıkılaştırdığından dolayı cildin genç görünmesini sağlıyor. Bir diğer güzellik sırları ise düzenli şekilde ciltlerine masaj uygulamalarıdır.

5

BREZİLYA

Güzelliklerini korumak adına havuç suyu kullanan Brezilya’lı kadınlar düzenli olarak tüketmekte. Ayrıca havuç suyu sivilce tedavisinde oldukça etkili bir yöntemdir.6

İSPANYA

İspanya’da ise kadınlar göz altlarındaki morlukları giderebilmek için kullanıyorlar.

7

KORE

Kore’de ise argan yağı ve hindistan cevizi yağı kullanılıyor. Cilt bakımı için kullandıkları ürünleri sık sık değiştiren kadınlar bunu bir yöntem olarak kullanıyor.

8

TÜRKİYE

Türkiye’de kadınlar güzel ve genç kalabilmek için ayvadan yararlanıyorlar. Yağlı ciltli bayanlar ise rendelenmiş ayva ile yumurta beyazını karıştırarak ciltlerine uyguluyorlar.

9

İSRAİL

Güzel ve genç kalabilmek için deniz tuzunu kullanan İsrailli kadınlar, bu sayede vücutlarındaki toksinlerden arınıyorlar.

10

ÇİN

Çinli kadınlar güzelliklerini koruyabilmek için ciltlerine birşey uygulamak yerine bitki çayları ya da goji berry tüketiyor.

11

RUSYA

Rusya’da kadınlar cilt sağlıklarını koruyabilmek için yulaf, bal ve hindistan cevizi yağı ile maske hazırlıyorlar.

12

YUNANİSTAN

Oldukça sağlıklı beslenen Yunanistan kadınları güzelliklerini meyve-sebzelere ve balığa borçlular. Ayrıca güzellik sırları arasında zeytinyağıda bulunuyor.

13

MISIR

Erken yaşlanmaya karşı beyaz kil maskesi kullanan Mısır kadınları ciltlerinin nemlenmesini ağlıyor.