DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
O ülkeye gitmek için sadece kimlik kartı yeterli olacak

O ülkeye gitmek için sadece kimlik kartı yeterli olacak

Günün en bomba haberi Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu, o ülkeye gitmek için sadece kimlik kartı yeterli olacak dedi.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’ya seyahat etmek için sadece kimlik kartının yeterli olduğu mutabakata varıldığını açıkladı. Mevlüt Çavuşoğlu, “Haklarımız arasında daha fazla temas olsun istiyoruz. O nedenle bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızının pasaporta ihtiyaç duymadan sadece kimlikleriyle ülkelerimizi ziyaret etmesi için

Günün en bomba haberi Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu, o ülkeye gitmek için sadece kimlik kartı yeterli olacak dedi.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’ya seyahat etmek için sadece kimlik kartının yeterli olduğu mutabakata varıldığını açıkladı. Mevlüt Çavuşoğlu, “Haklarımız arasında daha fazla temas olsun istiyoruz. O nedenle bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızının pasaporta ihtiyaç duymadan sadece kimlikleriyle ülkelerimizi ziyaret etmesi için hazırlıkları tamamladık. Yaz gelmeden bunu başaracağız” dedi.

O ülkeye gitmek için sadece kimlik kartı yeterli olacak

Ukrayna’ya seyahat etmek isteyen vatandaşlar artık pasaport ve vize ile uğraşmayacak. İki ülke arasındaki ziyaret ve turistin artması için bu anlaşma vardıklarını ifade etti. Bu uygulamanın yaz gelmeden hayata geçeceğinin de vurgusunu yaptı. Geçtiğimiz aylarda da Ukrayna’da votka skandalı yaşanmıştı.

Ukrayna’da votka skandalı: 28 ölü

Ukrayna’da yaşanan votka skandalı ile 28 kişi hayatını kaybetmesine neden oldu. Hayatını kaybeden 28 kişinin sahte vokta içtiği ortaya çıktı. Ukrayna’nın Harkov bölgesinde meydana gelen skandal ile ilgili Gospotrebslujba’dan açıklama geldi. Gospotrebslujba’nın yaptığı açıklamada son günlerde alkol zehirlenmesinden dolayı 53 kişinin hastaneye müracaat ettiği açıklandı. Sahte alkol içtikten sonra fenalaşıp hastaneye akın eden 53 kişiden 28 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ukrayna sahte içki skandalı ile sarsıldı

ukrayna-da-sahte-vokta Hayatını kaybeden 28 kişinin “Pşeniçnaya” markalı yada markası olmayan açık vokta içtikleri belirlendi. Hastaneye başvuran diğer hastaların sağlık durumu ile ilgili henüz net bir bilgi yok.

Sahte voktayı satan mağaza sahipleri gözaltına alındı

28 kişinin hayatını kaybettiği olay ile ilgili hemen soruşturma başlatıldı. Soruşturma devam ederken, sahte voktanın satıldığı tahmin edilen mağazalara eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda bazı mağaza sahipleri gözaltına alındı. Sahte alkol sattığına dair kesin neticeye varan mağaza sahiplerine 10 yıla kadar uzanan hapis cezası verileceği açıklandı. Olayın hemen ardından Ukrayna Tüketiciler Birliği’nden açıklama geldi. Açıklamada, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan bazı marketlerde sahte alkol satışının yapıldığının ve market sahiplerinin tedarikçileri yeterince denetlemediklerinin ikazı yapıldı.