DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Vladimir Putin’den bomba Fırat Kalkanı yorumu

Vladimir Putin’den bomba Fırat Kalkanı yorumu

Rusya’nın lideri Vladimir Putin, G20 zirvesi sonrası bomba ‘Fırat Kalkanı’ yorumunda bulundu. Putin, Türkiye’nin başlattığı operasyonun beklenmedik bir durum olmadığını ifade etti.\r\n\r\n

Rusya’nın lideri Vladimir Putin, G20 zirvesi sonrası bomba Fırat Kalkanı yorumunda bulundu. Putin, Türkiye’nin başlattığı operasyonun beklenmedik bir durum olmadığını ifade etti.

‘Fırat Kalkanı’ yorumu

vladimir-putin-firat-kalkaniÇin’in ev sahipliğini yaptığı G20 zirvesi sonrası basın toplantısı düzenlendi. Vladimir Putin düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’nin başlattığı ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu için beklenmedik bir gelişme olmadığını ifade etti. Vladimir Putin, “Neler olup bittiğini, işlerin nereye doğru gittiğini anlamıştık. Suriye’deki olaylar nedeniyle Türkiye’de yaşanan sorunları görüyorduk. bunları anlamak için büyük bir analist olmaya da gerek yok” dedi.Vladimir Putin uluslararası kurallara ve prensiplerine karşı yapılan eylemleri kesinlikle normal karşılanmayacağının altını çizdi. Ve “Kimsenin Suriye’deki amaçlarından yüzde 100 ve nihai olarak emin olamayız” sözlerini ekledi. Vladimir Putin, “Bu sorularla ilgili hem Türk hem de Amerikan partnerlerimizle diyaloğumuz devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.