DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Volkswagen hakkında çıkan o iddiaları kabul etti

Volkswagen hakkında çıkan o iddiaları kabul etti

Alman otomobil devi Volkswagen hakkında çıkan o iddiaları kabul etti. Böylelikle BD’deki emisyon manipülasyonu davasındaki tüm suçlamaları doğrulamış oldu. Volkswagen hakkında açılan emisyon testlerinde sahtekarlık yaptığı, adaleti engellediği ve yalan beyanla ürün ithal ettiğine yönelik suçlamaları kabul etti. VW’nin avukatı Manfred Doess ise yaptığı açıklama ile iddiaları resmen kabullendi. Volkswagen hakkında çıkan o iddiaları kabul etti Manfred

Alman otomobil devi Volkswagen hakkında çıkan o iddiaları kabul etti. Böylelikle BD’deki emisyon manipülasyonu davasındaki tüm suçlamaları doğrulamış oldu.

Volkswagen hakkında açılan emisyon testlerinde sahtekarlık yaptığı, adaleti engellediği ve yalan beyanla ürün ithal ettiğine yönelik suçlamaları kabul etti. VW’nin avukatı Manfred Doess ise yaptığı açıklama ile iddiaları resmen kabullendi.

Volkswagen hakkında çıkan o iddiaları kabul etti

Manfred Doess, Almanya ve ABD sınırları içinde gerçekleştiğini ifade ederek “Sayın Hakim, VW üç suçlamanın hepsini kabul ediyor çünkü üçünde de suçlu.” dedi. İddiaların kabul edilmesi 4,3 milyar dolarlık anlaşmanın şartlarından biriydi.

İsrail gizli servisi Volkwagen skandalında rol aldı iddiası

Emisyon değerlerini manipüle ederek büyük bir skandala imza atan Almanya’nın otomotiv devi Volkswagen, şimdi de İsrail gizli servisi ile hareket etmekle suçlanıyor. Spiegel Online’da çıkan habere göre İsrail iç istihbaratı Schin Bet skandaldan çok daha önceleri haberdardı. Şayet iddialar doğruysa Schin Bet’in eski şeflerinden biri Volkswagen’in denetleme kurulu başkanını ABD’nin elde ettiği bilgiler hakkında önceden haberdar etmiş.İddiaya göre gizli servisin ele geçirdiği bir belgede ABD makamlarının zamanın Volkswagen şefi Martin Winterkorn’u emisyon değerleriyle oynandığı ile ilgili olarak zamanında uyardığı yazılı idi. İsrail’in Almanya’daki eski büyükelçisi Avi Primor bu belgeyi 2015 yılının şubat ayında Schin Bet’in başkanı Yuwal Diskin’in de hazır bulunduğu bir ortamda manipülasyon henüz ortaya çıkmamış iken Volkswagen’in denetleme kurulu şefi Ferdinand Piëch’e gösterdi.

VOLKSWAGEN İSRAİL GİZLİ SERVİS BAŞKANINI İSTİHAM ETMİŞ

2005 ila 2011 yılları arasında Schin Bet’in başkanlığını yapan İskin’in bu görevden sonra Volkswagen şirketi bünyesinde çalıştığı söyleniyor. Piëch ise savcılığa mart ayının başında ABD’nin suçlamalarınan Martin Winterkorn’u haberdar ettiğine dair bilgi vermiş. Ancak Volkwagen’in başındaki bu isim ABD’nin elinde böyle bir belgenin olmadığı konusunda teminat vermiş. Winterkorn ise suçlamalardan ancak 2015 yılının eylül ayında haberdar olduğunu söylüyor.

PIECH VOLKSWAGEN’İN ÖNDE GELEN İSİMLERİNDEN İNTİKAM MI ALIYOR?

Piëch, sadece Winterkorn’u değil, denetleme kurulu üyeleri arasında bulunan eski Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Weil, Bernd Osterloh, eski IG Metall sendikası başkanı Berthold Huber ve Wolfgang Porsche’yi de belgeden haberdar ettiğini iddia ediyor. Ancak bu isimlerinn hepsi Piëch’i yalanlıyor ve suçlamalardan çok daha sonra haberdar olduklarını ileri sürüyor.

İDDİALARI HİÇBİRİ KABUL ETMİYOR

Volkswagen, skandal ortaya çıktıktan sonra büyük bir itibar kaybına uğramış ve çok sayıda işçiyi işten çıkarmış, suçunu kabul ederek ABD’de bulunan 650 bayisine 1,2 milyar Dolar’ın üzerinde bir miktarı tazminat olarak ödemeye ikna olmuştu.