DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Whatsapp’a ‘Etiket’ özelliği geliyor

Whatsapp’a ‘Etiket’ özelliği geliyor

WhatsApp her geçen gün kullanıcısına yeni bir özellik sunuyor. WhatsApp, grup konuşmalarında bir kişiyi etiketleyebilmenizi sağlayacak.

Anlık mesajlaşma uygulamalarından en çok tercih edilen WhatsApp, kullanıcısını memnun etmek için yeni özellikleri kullanıma sunuyor. Bu kez de istenilen kişiyi etiketleyebileceksiniz. Peki WhatsApp’ta etiketleme ne işe yarayacak? Etiket özelliği nasıl kullanılacak?

Whatsapp’a ‘Etiket’ özelliği geliyor

WhatsApp’ın test aşamasında olan etiket özelliği Twitter’ın mention özelliğinden esinlenildi.Kullanıcılarına sunmaya hazırlandığı bu özellik, WhatsApp’ın en önemli özelliklerinden biri olan grup konuşmasında kullanılacak.Grup konuşmalarında bir çok kişi yer alıyor. Özellikle mesajınızı görmesini istediğiniz kişinin yoğunluktan dolayı mesajınızı görmeyebilir. Tabi ki bu kişiye özel mesaj atabilirsiniz, ama grup içerisinde ulaşmanız gerekiyorsa yazmanız onun görmesini garantilemez. Bu yüzden WhatsApp kullanıcının rahat rahat istediği kişiye ulaşabilmesi için yepyeni bir özellik sunmaya hazırlanıyor.Örneğin, grup içerisinde Ahmet’e ulaşmak isteyeceksiniz… Etiket özelliğini kullanacaksınız.WhatsApp’da bir kişiyi etiketlemek için, Twitter’dan aşina olduğumuz (örn: @mehmet) şeklinde yazacaksınız ve o kişiye anında bildirim olarak gidecek.  Ancak, bu özellik daha çok Slack benzeri olacak.WhatsApp’ın bu özelliği şimdilik beta sürümünde bulunuyor.

“GRUP DAVETİ”

WhatsApp’ta grup konuşması yapmak için, grubu oluşturan kişinin istenilen kişileri tek tek eklemesi gerekiyor. Edinilen bilgilere göre Whatsapp bu duruma da bir çözüm getiriyor.Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a yeni gelecek özelliklerden biri olan ‘Grup Daveti’nde gruba dahil olmasını istediğimiz kişiyi link veya bağlantı şeklinde davet gönderebileceğimiz. Kişi, bu şekilde gruba dahil olmuş olacak.whatsapp-etiket

NE ZAMAN KULLANIMA SUNULACAK?

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın kişiyi etiketleme ve kişilere grup davetiyesi gönderme özelliklerini ne zaman kullanıma sunacağı henüz netleşmedi. WhatsApp’ın bu özelliğinin beta sürümünde test aşamasında olduğu biliniyor. Henüz normal kullanıcıların kullanımına açılmadı. Bu özelliklerin, güncelleme geldiğinde WhatsApp kullanıcılarının işine yarayacağı şüphesiz…

WHATSAPP REKORA İMZA ATTI

WhatsApp’ın bir yıl önce kullanıcılarına sunduğu ‘sesli mesaj’ özelliği, ilk zamanlarda bu özelliğin ne ölçüde kullanılacağı merak uyandırıyordu. Fakat, bir yıl içinde günlük 100 milyonun üzerinde sesli görüşme yapıldığı açıklandı. Bu da popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın çok önemli bir yatırım yaptığını gözler önüne sermiş oldu.