DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yaşlanma karşıtı yiyecekler nelerdir?

Yaşlanma karşıtı yiyecekler nelerdir?

Hiç kimse yaşlanmak istemez. Kırışıklıklarla dolu bir yüz, beyaz saçlar, sarkmış deri insanın en son görmek istediği şeyler. Bunlarla mümkün olduğunca geç karşılaşmak için bakım ürünleri kullanmak ya da spor yapmak elbette önemli fakat daha da önemlisi yediklerimiz… Anti-aging yani yaşlanma karşıtı yiyecekler artık marketlerde kolayca bulunabiliyor. Önemli olan bunları düzenli şekilde tüketmek ve bunu

Hiç kimse yaşlanmak istemez. Kırışıklıklarla dolu bir yüz, beyaz saçlar, sarkmış deri insanın en son görmek istediği şeyler. Bunlarla mümkün olduğunca geç karşılaşmak için bakım ürünleri kullanmak ya da spor yapmak elbette önemli fakat daha da önemlisi yediklerimiz… Anti-aging yani yaşlanma karşıtı yiyecekler artık marketlerde kolayca bulunabiliyor. Önemli olan bunları düzenli şekilde tüketmek ve bunu bir yaşam tarzı haline getirebilmek.

Yaşlanmayı geciktiren Anti-aging etkili yiyecekler nelerdir?

1.AvokadoAvokadoda bulunan maya hücreleri çok fazla miktarda demir içerir. Bu da kalp hastalıkları ve kanser riskini azaltır. Aynı zamanda avokado yağı saç ve cilt parlaklığı da sağlar.2.CevizCeviz ve ceviz yağının kan basıncını düşürücü etkisi vardır. Bu yüzden bunama riskini azaltır. Aynı zamanda beyin fonksiyonları için de çok önemli etkileri vardır.3.BrokoliYapılan araştırmalar, özellikle yeni olgunlaşmış olan brokolinin kanser riskini ciddi oranda düşürdüğünü göstermektedir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine büyük ölçüde katkısı olan brokolinin hem detoks etkisi, hem de yaşlanmayı geciktirici etkisi vardır.4.YabanmersiniYabanmersini C Vitamini ve potasyum bakımından zengindir. Aynı zamanda da güçlü bir antioksidandır. Kısa süreli hafızanın güçlenmesinde çok etkilidir. Günde bir bardak yabanmersini suyu içmek hayatınızı değiştirebilir.5.TarçınTarçın hücrelerin yenilenmesi ve büyüme hormonunun salgılanmasını etkiler. Diyabet ve kalp hastalıkları riskini azaltır, kan şekerini dengeler ve iyide bir antioksidandır.6.Bitter ÇikolataSiyah çikolatada bulunan kakao antioksidan özelliğe sahiptir. Aynı zamanda siyah çikolata; kalp sağlığını korur, kan basıncını düzenler ve yaşlanmaya bağlı unutkanlığın önüne geçer.7.BarbunyaProtein, lif, folik asit, magnezyum, potasyum ve daha pek çok mineral içeriğiyle barbunya sağlık açısından önemli bir yere sahiptir. Barbunya iyi bir antioksidandır ve yaşlanmayı da geciktirir.8.Kırmızı LahanaKırmızı lahana, kalp sağlığı ve beyin fonksiyonlarının korunmasında etkilidir. Kanserden koruyucu etkisi de vardır.9.Narİçeriğindeki nitrik oksit endotel hücrelerin oluşumunda etkilidir. Göğüs ve prostat kanseri riskini azaltır. Özellikle nar tohumunun yağı, yaşlanmayı önleyici bir etkiye sahiptir.10.Sarımsak1994 yılında Danimarka’da yapılan bir araştırmaya göre, düzenli olarak sarımsak tüketenlerin daha uzun süre yaşadığı tespit edilmiş. 2006 yılında yapılan bir başka araştırmada ise sarımsağın antioksidan özelliği ve kalp beyin sağlığı üzerindeki önemli etkileri kanıtlandı.