DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yavuz Sultan Selim Köprüsünü kullananlar dikkat!

Yavuz Sultan Selim Köprüsünü kullananlar dikkat!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullananlar bu haberi okumadan yola çıkmayın. Yapılan açıklamalara göre köprü geçişinde doların geçmeyeceği açıkladı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullananlar bu haberi okumadan yola çıkmayın. Yapılan açıklamalara göre köprü geçişinde doların geçmeyeceği açıkladı.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet  Arslan, “Projelerimizde herhangi bir aksama yok. Bütün büyük projelerimizi takvimlerimize uygun, hatta mümkünse daha da erken bitirmenin gayreti içindeyiz. Bu, büyüyen, güçlenen Türkiye’nin 2023 hedeflerine ve sonraki hedeflerine sağlıklı yürümesini getirecek.” dedi.

GEÇİŞLERDE DOLAR GEÇMEYECEK

yavuz-sultan-selim-koprusuUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet  Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün geçiş ücretlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Proje, uluslararasıdır ve bu yüzden ihaleye çıkarken dolar bazlı çıkılmak zorunda. Burada 1 Ocak tarihli dolar kuru esas alınacak ve Türk lirasına çevrilecek. İnsanlarımız buradan dolarla geçmeyecekler, sadece hesaplama dolar bazlı. Şu anda, köprüden otomobiller 9 lira 90 kuruşa, kamyonlar ise 21 lira 29 kuruşa geçebilecek. Bu rakam sene sonuna kadar geçerli olacak.” ifadelerini kullandı.

HAYDARPAŞA YENİDEN HİZMETE GEÇİYOR

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet  Arslan,  Haydarpaşa konusuna da değindi. Haydarpaşa Garı’nın yüksek hızlı trenler ile birlikte faaliyete geçeceğinin altını çizdi.3. Havalimanı yapım çalışmalarını herhangi bir olumsuz gelişmenin ve 15 temmuz darbe girişiminin projeyi olumsuz etkilemediğinin altını çizerken,  “İstanbul 3. Havalimanı ile ilgili herhangi bir finans sıkıntısının olmadığını, olmayacağını, insanlarımız bilsin. 3. Havalimanı planladığımız ve öngördüğümüz gibi gidiyor. İnşallah 2018’in ilk çeyreğinde 90 milyon yolcuya hitap eden ilk etabını açacağız.” dedi.