DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yeni evli çifte gümrükte büyük şok!

Yeni evli çifte gümrükte büyük şok!

Türkiye’de düğün yapıp tekrar Almanya’ya geri dönen çift gümrükte büyük bir şok yaşadı. Yeni evli çiftin takıları gümrüğe takıldı.\r\n\r\n

Türkiye’de düğün yapıp tekrar Almanya’ya geri dönen çift gümrükte büyük bir şok yaşadı. Yeni evli çiftin takıları gümrüğe takıldı.Türkiye’de hayatlarını birleştiren yeni evli çift Almanya’ya geri dönüş yolunda yaşadığı şokla şaşkına döndü. Nürnberg Havaalanına iniş yapan çiftin takıları gümrüğe takıldı. Düğünde geline takılan bilezik, yüzük ve küpeleri için gümrük vergisi istendi. Gelinin takılarına vergisi istenmesinin yanı sıra damada da vergi kaçırmaktan dolayı suç duyurusunda bulunuldu.

3 bin Euro vergi parası

dugun-takilari-alman-gumrugune-takildiYaşanan bu olay hakkında Nürnberg Gümrük Dairesi bir açıklama yaptı. Gümrük Dairesi’nden gelen açıklamada yeni evli çiftin ve yanlarında bulunan kadın akrabalarının gümrüğe tabi eşya bildirimi yapmadan çıkmak istedi. Daha sonrasında yapılan kontrolde çiftin üzerinden tam 14 bin Euro değerinde altın çıktı. Damat altınların düğün hediyesi olduğunu ve kuyumcuların  “Almanya gümrüğünde bir sorun çıkmaz” dediğini ifade etti. Fakat gümrük yetkilileri altınlar için 3 bin Euro vergi istediler ve vergi kaçakçılığı suçuyla işlem yaptılar.Nürnberg Gümrük Dairesi, yaşanan bu olay ile birlikte ‘430 Euro’nun üzerindeki altının gümrüğe tabidir’ uyarısında bulundu. Gümrüğe hangi eşyanın getirilmesi ve miktarı konusunda vatandaşların kendilerini arayıp bilgi alması gerektiğini ifade etti.