DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yeni lüks taksi dönemi başlıyor-Turkuaz taksiler geliyor

Yeni lüks taksi dönemi başlıyor-Turkuaz taksiler geliyor

Yeni lüks taksi dönemi başlıyor. Lüks taksi nedir? Lüks taksiler ne zaman trafiğe çıkacak? Lüks taksiler pahalı mı olacak?İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, yaptığı açıkamada İstanbul trağinde artık lüks taksilerinde bulunacağını söyledi. Bu taksilerin ise normal taksilerden ayırt edilebilmesi için bu lüks taksilerin turkuaz renkte olacağı belirtildi.Kısa süre önce sarı taksilerde uygulanmaya başlayan

Yeni lüks taksi dönemi başlıyor. Lüks taksi nedir? Lüks taksiler ne zaman trafiğe çıkacak? Lüks taksiler pahalı mı olacak?İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, yaptığı açıkamada İstanbul trağinde artık lüks taksilerinde bulunacağını söyledi. Bu taksilerin ise normal taksilerden ayırt edilebilmesi için bu lüks taksilerin turkuaz renkte olacağı belirtildi.Kısa süre önce sarı taksilerde uygulanmaya başlayan indi-bindi tarifesinin ardından şimdi de lüks taksiler gündeme geldi.

Yeni lüks taksi dönemi başlıyor

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, “Hükümetimizin taksici esnafına göstermiş olduğu ÖTV muafiyeti desteğine duyarsız kalmadık.” dedi. Yahya Uğur,  “ÖTV muafiyeti İBB tarafından da desteklenince lüks taksilerde taksimetre ücretlerinin yüzde 15 zamlı uygulanmasına karar verildi. Karara göre D segmenti taksi kullananlar bu imkândan yararlanabilecek” dedi.Ayrıca  “Trafikle yaşamaya alışacağız. Bizim mesleğimizin ana zemini trafik. Sadece taksi trafiği yok. Her türden araç var. Genelde herkes toplu taşımanın trafiği sıkıştırdığından bahseder. Bu insanlar toplu taşıma kullanmasa özel araçla gidecek. O zaman daha çok trafik olacak. Yani taksiler trafiği tıkamıyor.” diyen Yahya Uğur açıklamalarına devam etti.