DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bu yıl doğalgaza daha az para ödedik!

Bu yıl doğalgaza daha az para ödedik!

Elde edilen verilere göre Türkiye geçen yıllara oranla bu yıl doğalgaza daha az para ödedi. 2015 yılında 48 milyar 266 milyon metreküp doğal gaz ithalatı gerçekleştirdi.Türkiye’nin bu yıl harcadığı doğalgaz da ciddi bir gerileme yaşandı. Buna bağlı olarak da Türkiye geçen 2015 yılına oranla doğalgaza daha az para ödedi. Bu enerji türünün ithalatı için dışarıya

Elde edilen verilere göre Türkiye geçen yıllara oranla bu yıl doğalgaza daha az para ödedi. 2015 yılında 48 milyar 266 milyon metreküp doğal gaz ithalatı gerçekleştirdi.Türkiye’nin bu yıl harcadığı doğalgaz da ciddi bir gerileme yaşandı. Buna bağlı olarak da Türkiye geçen 2015 yılına oranla doğalgaza daha az para ödedi. Bu enerji türünün ithalatı için dışarıya ödenen parada yaklaşık 750 milyon dolar düşüş oldu. IEA’nın yani Uluslararası Enerji Ajansı’nın açıkladığı verilere göre, Türkiye geçtiğimiz 2015 yılında 48 milyar 266 milyon metreküp doğal gaz ithalatı gerçekleştirdi. 2016 yılında ise bu rakamlar 46 milyar 164 milyon metreküpe kadar geriledi. Bu verilere göre Türkiye’nin 2015 yılında satın aldığı doğalgaz miktarında yüzde 4,5’lik bir düşüş görüldü.

Bu yıl doğalgaza daha az para ödedik!

bu yıl doğalgaza daha az para ödedikUluslararası Enerji Ajansı’nın derlediği bu verilere göre Azerbaycan, Rusya ve İran’dan aldığımız doğal gazın metreküpüne yaptığımız ödemelerin ortalaması ile geçen yıla oranla bu yıl yaklaşık 750 milyon dolar daha az para ödendi. Bu düşüşün ana nedenlerinden biri ise, Rusya’dan satın alınan gaz miktarındaki düşüş oldu. Bunun yanı sıra Batı Hattı doğal gaz boru hattı aracılığı ile gelen gaz miktarı arttı. Fakat, Mavi Akım boru hattı aracılığı ile ithal edilen gaz miktarı 15,4 milyar metreküpten 12,8 metreküpe düştü.