DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yurtdışında ehliyetini kaybedenler hemen harekete geçsin!

Yurtdışında ehliyetini kaybedenler hemen harekete geçsin!

Yurtdışında yaşayan vatandaşların kaybettikleri ehliyetleri için zaman kaybetmeden adım atması gerekiyor. Ehliyetsiz kullandığınız araçta gerekçeniz çok önemli dahi olsa yüksek miktarda cezalar ödemek zorunda kalırsınız.

Yurtdışında yaşayan vatandaşların kaybettikleri ehliyetleri için zaman kaybetmeden adım atması gerekiyor. Ehliyetsiz kullandığınız araçta gerekçeniz çok önemli dahi olsa yüksek miktarda cezalar ödemek zorunda kalırsınız. Ehliyetinizi kaybetmiş veya çaldırmışsanız hemen harekete geçin.ehliyet

Almanya’ya dönmeye gerek yok!

Alman otomobil kulübü yurtdışında otomobil kullanacak sürücüler için bir uyarıda bulundu. Uyarıda yer alan en önemli nokta ise tatil için yurtdışına giden sürücülere özel oldu. Yurtdışında ehliyetini kaybetmiş veya çaldırmış sürücülerin Almanya’ya dönmelerini beklemeden en yakın polis merkezine başvurmaları gerektiğini vurguladı. ADAC yaptığı uyarı ile dikkat çekmek istediği olay ise, ehliyetini çaldırmasına karşı otomobil kullanan sürücülerin yüklü para cezaları ödemelerinin önüne geçmek. Dönüş yollarında denetimlerle karşılaşan sürücüler ehliyetlerini göstermedikleri için 10 euro para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Sadece Almanya kesiminde bu 10 euro miktarında olan bu ceza diğer Avrupa ülkelerinde daha fazla olabilir.

Para cezasından nasıl kurtulur?

Ehliyetini çaldırmış veya kaybetmiş sürücüler buldukları bölgedeki bir polis merkezine şikayette bulunmaları gerekiyor. Şikayet başvurusunun ardından bu durum ile ilgili bir resmi belge almanız gerekiyor. Aldığınız bu belge sayesinde ehliyetsiz araç kullandığınız için ödeyeceğiniz para cezasının önüne geçecek. Biten tatiliniz ardından Almanya’ya döndüğünüzde yeni ehliyet için hemen başvuruda bulunmak gerekiyor. Başvuruda bulunduğunuz kuruma yurtdışından aldığınız şikayet belgesini de göstermeniz gerekiyor. Şikayet belgenizi yanınızda götürmezseniz Almanya’da yeniden bir şikayet başvurusunda bulunmanız lazım. Bunun yanı sıra Almanya’da yeni bir ehliyet belgesi için 35 euro ödemede bulunacaksınız. Yeni ehliyetiniz elinize ulaşana kadar geçici sürücü belgesi ile araç kullanabilirsiniz.