DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Atalay Filiz’den küstah savunma

Atalay Filiz’den küstah savunma

İstanbul’da öldürdüğü öğretmen Fatma Kayıkçı’dan sonra tutuklanan seri katil Atalay Filiz’e bir tutuklama kararı daha çıkarıldı.

Fatma Kayıkçı’yı öldürme suçundan tutuklu bulunan seri katil Atalay Filiz hakkında, Ankara’da  Göktuğ Demirarslan ve sevgilisi olan Elena Radchikova’yı da öldürmekten de tutuklama kararı çıkartıldı. Filiz, Ankara Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne olayla ilgili savunma yaptı.İki kişiyi daha 2013 yılında tasarlayarak öldürmek suçundan tutuklanmasına karar verildi.  Göktuğ Demirarslan ve sevgilisi Elena Radchikova cinayetinin zanlısı olarak Silivri Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Atalay Filiz, sesli ve görüntülü cihazlar (video konferans) yöntemiyle Ankara Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi.16 Eylül 2013’te tasarlayarak öldürdüğü iki sevgilinin hakkında ifade veren Filiz’in yanında avukatı Fatma Vildan Yirmibeşoğlu yer aldı.atalay-filiz-hakkinda-savunma

Atalay Filiz’den küstah savunma

Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova’yı tasarlayarak öldürmediğini iddia eden bir savunma yaptı. İstanbul’da da bu konuyla ilgili çok sayıda ifade verdiğini dile getiren seri katil Filiz, savunmasını şöyle sürdürdü:“OYSA ÖLMÜŞ GİBİ GÖSTERECEKTİM”“Öldürdüğüm Göktuğ ve Elena’nın Rusya adına casusluk yaptığı bilgisi bana verildi. Aldığım mesajlar üzerine emin olmak için onları takip ettim. Çünkü gerekeni yapmam emredildi. Onları uzun zaman takip ettim. Olay gününden önce Göktuğ’a bir teklif sundum.  Ortadan kaybolmasını istedim. Ama Göktuğ kabul etmedi ve beni tersledi. Oysa, ölmüş gibi gösterecektim ve gerekli desteği sağlayacaktım. Bana hakaret derecesinde cümleler söyledi. Bende sinirlendim, bana başka seçenek bırakmadı, öldürmek istemezdim.”“KOSKOCA T.C. AKIL HASTASININ ELİNE SİLAH VERMEZ”İlk defa öldürme görevi aldığını belirten Filiz, ” Kendime bir silah edindim” diyerek ifadesine devam etti.”11 yaşımdan beri çeşitli görevler aldım. Ama hiç bir görev, insanlara zarar vermeyi içermemişti. Silahı alırken, gereken evraklardan biri de fiziksel ve zihinsel sağlığımın sıkıntılı olmadığı raporuydu. Eğer, fiziksel ve zihinsel sağlığım yerinde olmasa bana koskoca Türkiye Cumhurriyeti rapor vermez diye düşündüm. Ruhsal sağlığımın yerinde olduğuna dair rapor aldım. Bunu bir yeşil ışık olarak algıladım.”“BAŞKA ÇAREM KALMAMIŞTI”Filiz: “Olay günü onların bulunduğu sokakta bulundum. Son kez aynı teklifimi yineledim. Yine reddettiler ve küfrettiler. Başka çarem kalmamıştı. Edindiğim av tüfeğiyle ikisine de ateş açtım. Ama ilk önce kime ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Onları öldürdükten sonra, park halindeki aracıma binerek uzaklaştım” diyerek savunmasını bitirdi.Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz’in akıl sağlığına dair raporun istenmesi üzerine duruşması 4 Ağustos 2016 tarihine ertelendi.