DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Az yiyerek yaşlanmayı geciktirebilirsiniz! Genç kalmanın sırrı nedir?

Az yiyerek yaşlanmayı geciktirebilirsiniz! Genç kalmanın sırrı nedir?

Az yiyerek yaşlanmayı geciktirebilirsiniz. Amerika’da yapılan araştırmalar sonucunda kalori tüketimi ne kadar azalırsa yaşlanma süresi de o kadar yavaşlayacağı bilgilerine ulaşılmıştır.ABD’nin Brigham Young Üniversitesinde yapılan araştırmalara göre kalori tüketiminin azalmasıyla hücrelerde ribozomların çalışmasınıda yavaşlatarak hücrelerin yaşlanma süresini yavaşlattığı görüldü. Bunun yanı sıra ribozom çalışımını azaltmak hücrenin ömrünü uzattığı için yaşlanmayı geciktirecektir.Biyokimya profesörü John Price, ribozomları

Az yiyerek yaşlanmayı geciktirebilirsiniz. Amerika’da yapılan araştırmalar sonucunda kalori tüketimi ne kadar azalırsa yaşlanma süresi de o kadar yavaşlayacağı bilgilerine ulaşılmıştır.ABD’nin Brigham Young Üniversitesinde yapılan araştırmalara göre kalori tüketiminin azalmasıyla hücrelerde ribozomların çalışmasınıda yavaşlatarak hücrelerin yaşlanma süresini yavaşlattığı görüldü. Bunun yanı sıra ribozom çalışımını azaltmak hücrenin ömrünü uzattığı için yaşlanmayı geciktirecektir.Biyokimya profesörü John Price, ribozomları otomobillere benzeterek makine gibi çalışan bu hücrelerin düzenli bir bakıma ihtiyaç duduklarını vurguladı.

Kalori tüketimi azaldıkça ciltte yenilenme sağlanıyor

Kalori tüketimi azaldıkça hücrede protein üretiminin azalmasından dolayı yenilenme ve geç yaşlanmaya neden oluyor.Biyokimya profesörü John Price, “Yaşlanma mekanizmalarını daha iyi anlayabilmemiz halinde, ne yiyeceğimize dair akıllıca ve bilinçli tercihler yapabiliriz” diye konuştu.