DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Böceklerden kurtulmak için neler yapılabilir?

Böceklerden kurtulmak için neler yapılabilir?

Böceklerden kurtulmak için neler yapılabilir? Evinizi böceklerle, haşerelerle paylaşmak istemiyorsunuz ama her köşeden onlar mı çıkıyor? Bu durumda akla ilk gelen şey eve ilaçlama firması çağırmak oluyor. Fakat bunun da bazı meşakkatleri var: Bir iki gün eve girememek, maddi olarak külfet getirmesi gibi… Bunların dışında bir de ilaçlama firmalarının kullandığı kimyasallar var. Bazı insanlar doğal

Böceklerden kurtulmak için neler yapılabilir? Evinizi böceklerle, haşerelerle paylaşmak istemiyorsunuz ama her köşeden onlar mı çıkıyor? Bu durumda akla ilk gelen şey eve ilaçlama firması çağırmak oluyor. Fakat bunun da bazı meşakkatleri var: Bir iki gün eve girememek, maddi olarak külfet getirmesi gibi… Bunların dışında bir de ilaçlama firmalarının kullandığı kimyasallar var. Bazı insanlar doğal yöntemleri kimyasallara tercih etmekteler. Güve, hamam böceği, karınca ve kalorifer böceği gibi haşerelerden kurtulmak için öncelikli olarak şunlar yapılabilir:

  • Böceklerden kurtulmak için ilk iş olarak böceklerin yuvalandıkları veya girip çıktıkları çatlaklar, duvar delikleri, parke ve döşeme aralıkları kapatılmalı.  Bunun için en pratik yöntem alçıdır. Nalburdan aldığınız alçıya su ilave ederek diş macunundan biraz daha sıvı olacak şekilde bir karışım elde edin. Bu karışımla çatlak ve delikleri kapatın. Yalnız alçının çok hızlı donduğu hatırdan çıkarmamalısınız.
  • Mutfak, kiler veya evin diğer bölümlerinde saklanan yiyeceklerin üzeri mutlaka kapatılmalıdır. Çünkü yiyeceklerin kokusu böcekler için cazip bir davetiyedir.
  • Evinizin pencere ve havalandırmalarına( özellikle banyo ve tuvalet havalandırmaları) sineklik türü ince gözenekli tel takılmalıdır.
  • Evsel atıkları; yiyecek, içecekler ve bunların konduğu kirli kapları eğer hemen çöpe atılmıyor evde, merdiven boşluğunda bekletiliyorsa ağızları sıkı kapalı ve hava almayacak şekilde bekletilmelidir.

Bu önleyici tedbirler yeterli olmuyorsa doğal malzemeler kullanarak hamam böceği, karınca güve ve diğer böceklerden kurtulmak için ilaç hazırlayıp ilaçlama yapabilirsiniz.

Doğal Böcek İlacı Nasıl Yapılır?

Doğal böcek ilacı için gereken malzemeler:Lavanta yağı: 20 damlaVanilya özü: 4 yemek kaşığıLimon suyu: 1/4 (çeyrek) fincanNane yağı: İsteğe bağlı (Hoş koku vermesi için bir miktar koyabilirsiniz.)Ilık suMalzemelerin tümü bir sprey şişesine doldurulup çalkalanır. Üzerine şişeyi doldurana kadar ılık su ilave edilir. Eğer istenirse ferah koku vermesi için son olarak nane yağı ilave edilebilir. Özellikle böceklerin görüldüğü bölgelere bu sprey sıkılabilir. Hatta tamamen doğal malzemeden yapılan bu karışımı vücudunuza bile uygulayabilirsiniz.

Karıncalardan kurtulmak için:   

Evdeki karıncalardan kurtulmak için en iyi yöntem keskin kokulu baharat ve yiyeceklerin kullanılmasıdır. Bunun için birkaç yöntem:* Rendelenmiş limon ve toz tarçın karıncaların yürüdükleri yollara ve eve girdikleri noktalara konarak karıncalardan kurtulunabilir.* Yine keskin kokan defne, adaçayı, yaban fesleğeni, nane, kekik gibi bitkiler karıncaların evden uzaklaştıran bitkilerdir. Bunlardan biri havanda dövülür ve karıncaların yollarına serpilir böylece karıncaların uzaklaştığı görülebilir.* Bir başka yöntemse kahve telvesi kullanmaktır. Kahve telvesi karınca yoluna sürüldüğünde keskin kokusuyla bu canlıları evden uzaklaştırabilir.

Güvelerden kurtulmak için: 

Evdeki güvelerden lavanta yağı ile kurtulmak mümkündür. Temizlik yaptığınız suya birkaç damla lavanta yağı ilave ederseniz güvelerin uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Lavanta çok keskin bir koku yaydığı için güveler tarafından hiç sevilmez.Sadece temizlik yapılırken alınan önlem güvelerden kurtulmak için yeterli gelmeyebilir. Bunun için evdeki güve oluşumunu da engellemek gerekir. Evlerde güve oluşumuna yünlü ve pamuklu giysiler sebep olmaktadır. Kışlık, yünlü kıyafetlerinizi kaldırmadan önce etiketinde yazan talimata uygun olacak şekilde sıcak suyla yıkamalısınız. Fakat yüksek sıcaklıkta yıkayıp yünlülerin çekmesine yol açmamak gerekir. Ayrıca kışlık kıyafetler kaldırılırken naftalin, lavanta veya erz ağacı kullanarak korunabilir.

Hamam böceği ve diğer böceklerden kurtulmak için:  

Yaban fesleğeni ve dağ nanesi, hamam böceklerinden kurtulmanıza yardım edebilecek bitkilerdir. Bunlar bir havanda dövülerek hamam böceklerinin görüldüğü yerlere ve deliklere konabilir. Böceklerden kurtulmak için son olarak bu bitkiler kaynatılarak elde ettiğiniz suyla yerler silinebilir.