DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Emre Mor’un şapkası olay oldu

Emre Mor’un şapkası olay oldu

Emre Mor’un Borussia Dortmund’un resmi facebook hesabından paylaşılan fotoğrafındaki siyah şapka olay oldu. Genç oyuncuya IŞİD yakıştırması bile yapıldı.

Danimarka’dan Alman devi Borussia Dortmund’a transfer olan, EURO 2016’da gösterdiği performansla herkesin beğenisini toplayan Emre Mor’un şapkası olay oldu. Borussia Dortmund’un resmi facebook hesabından paylaşılan fotoğrafta Emre Mor’un şapkası Ekşi Sözlük’te olay oldu.

emre mor sapka
“Borussia Dortmund’un resmi facebook hesabından paylaşılan fotoğraf”

Olay şapkada ne yazıyor?

Ekşi sözlük ve sosyal medya platformlarında olay olan siyah şapkanın üzerinde beyaz harflerle Arapça “Londra” yazdığı öğrenildi.Ekşi Sözlük’te onlarca olumsuz yapılan genç oyuncunun IŞİD propagandası yaptığı bile iddia edildi.

İşte genç oyuncu için yapılan yorumlardan bazıları;

  • the dawn mist glowing

ne yazdığını öğrenseydik de daha sonra linç etseydiniz bari.edit: şapkada londra yazıyormuş.  10 saniyede anlamadan dinlemeden radikal islamcı, akp’li falan ilan ettiler adamı. hastasınız siz hasta. çok hasta hem de, öyle böyle değil. ayrıca cahilsiniz de. kaçmışlar. kimse caps falan almadı mı lan?

  • nerede o eski bayramlar

arapça “ben ateistim” yazmaktadır okuduğum kadarıyla.not: arapçam çok iyi değildir.

  • uçamayan muhabbet kuşu

emre kardeş islamda secdeye gitmeyi engelleyen şapkanın hoş karşılanmadığını bilmiyor sanırım. yoksa takmazdı..

  • nerede o eski bayramlar

ışid saldırılarıyla mücadele eden bir ülkenin milli takımında oynayan bir oyuncuya yakışmayan şapka. isterse “mustafa kemal’in askeriyim” yazsın. biz arap alfabesinden kurtulalı çok zaman oldu. böyle insanın gözüne soka soka arapça yazılı şapka takarsan ben de maksadını sorgularım. yukarıda müslümanların seviyesinden bir kuple de sergilenmiş. kendilerine teşekkür ederim.

  • deniz kestanesi

tamam london yazıyor da niçin arapça diye meraklandığım şapka.benim gibi arapça bilmeyen cahillerin ilk aklına gelen şey ışid.siyah zemin üzerine beyaz arapça yazı. sanki öyle bir çağrışım yapsın diye imal edilmiş gibi geldi.du bakalım çıkar yakında ne olduğu.

  • amator king

türk olduğu halde türkçe bilmez… ama arapça şapka geçirir kafaya. ben o şapkada türkçe harfler görmeyi yeğlerdim.emre mor’u türklükten oldukça kopmuş ve yozlaşmış olarak değerlendiriyorum. bu değerlendirmemi yaparken de asla onu dini inancına göre yargılamıyorum, mesele din değil; dil. türk forması giyen bir ”türk çocuğu”nun bizi daha iyi temsil etmesini isterdim. şu çizdiği portreye bakıyorum ve olmamış diyorum. üzgünüm.

  • dont judge me momdüzenleme: bakın arkadaşlar anlamıyorsunuz. o şapkanın üzerinde arapça değil, ingilizce veya başka yabancı dillerden de bir ibare bulunsaydı, ben yine aynı tepkiyi verirdim. çocuk sözde türk ama nasıl türk? milli formayı giyen bir insan bizi böyle mi temsil edecek, arap harfleriyle mi? türkçe dahi bilmeyen ve üstüne üstlük böyle absürd şapkalarla boy gösteren birisi benim gözümde sıfırdır. mesut özil bile daha sempatik geliyor bana şu haliyle.

siyah zemin üzerine beyaz büyük karakterlerle arapça yazılar gören insanların aklına ışid bayrağının gelmesi neden bu kadar şaşırttı sizi anlamadım.özellikle avrupa bu konuda bir travma yaşıyor, paris saldırıları üzerinden bir sene geçmemişken bu iğrenç şapkayı takıyor olmak en hafif tabiriyle bir cehalet örneğidir. eğer gündemi bildiği halde takmışsa yanlıştır. diğer renkleri gayet güzel, onlardan birini takaymış en azından.mesela emre mor bu şapkayla paris sokaklarında dolaşırken saldırılarda yakınını kaybetmiş birinden, şapkanın üzerinde yazanın londra olduğunu anlamasını mı beklersiniz?