DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kızartma yaparken kanser tehlikesine dikkat

Kızartma yaparken kanser tehlikesine dikkat

İngiliz Gıda Standartları Kurumu (FSA), yaptığı açıklamada ekmek veya patates gibi nişasta içeren yiyeceklerin kızartma esnasında akrilamid adında bir maddenin meydana geldiğini ve bu maddenin kansere yol açtığını belirtti.Bu gibi tehlikeli durumlardan korunmak için patates ve ekmek kızartırken fazla yanmamasına özen göstermeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra patatesin buzdolabında durdurulmaması gerektiğini savunan FSA, patatesin serin ortamda

İngiliz Gıda Standartları Kurumu (FSA), yaptığı açıklamada ekmek veya patates gibi nişasta içeren yiyeceklerin kızartma esnasında akrilamid adında bir maddenin meydana geldiğini ve bu maddenin kansere yol açtığını belirtti.Bu gibi tehlikeli durumlardan korunmak için patates ve ekmek kızartırken fazla yanmamasına özen göstermeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra patatesin buzdolabında durdurulmaması gerektiğini savunan FSA, patatesin serin ortamda durduğunda içindeki akrilamid miktarının yükseldiğini ve yine bunun kanserojen maddelere dönüştüğünü söylüyor.

Akrilamid maddesi nelerde bulunur?

Akrilamid maddesi, ekmeklerde, bisküvilerde, keklerde ve kahvelerde bulunabilmektedir. Bunun nedeni ise, 120 derecenin üzerinde pişmeleridir. Aynı zamanda sadece kızartmalarda değil yüksek sıcaklıklarda pişen ekmek ve patateslerde akrilamid maddesi oluşturabilmektedir.Not: Kızartılmış ekmeğin rengi ne kadar koyu ise içerisindeki akrilamid maddesi o kadar yüksek demektir.