DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Nefis kıymalı lazanya tarifi

Nefis kıymalı lazanya tarifi

Lazanya özel biçimde hazırlanmış bir tür İtalyan makarnasıdır. Lazanya, yaprakları da üzerindeki sosu çekebilmesi için gözeneklerden oluşan, dikdörtgen şeklinde açılmış makarna yapraklarına denir. Lazanya sadece farklı sebze çeşitleri ile yapılabileceği gibi, tavuk, tavuk-mantar, kıyma, sebze-kıyma ve çeşitli peynirlerle de yapılabilir. Bazı lazanya yaprakları ön pişirme gerektirirken bazı lazanya yapraklarında ön pişirmeye gerek yoktur. (Bazı markaların

Lazanya özel biçimde hazırlanmış bir tür İtalyan makarnasıdır. Lazanya, yaprakları da üzerindeki sosu çekebilmesi için gözeneklerden oluşan, dikdörtgen şeklinde açılmış makarna yapraklarına denir. Lazanya sadece farklı sebze çeşitleri ile yapılabileceği gibi, tavuk, tavuk-mantar, kıyma, sebze-kıyma ve çeşitli peynirlerle de yapılabilir. Bazı lazanya yaprakları ön pişirme gerektirirken bazı lazanya yapraklarında ön pişirmeye gerek yoktur. (Bazı markaların lazanya yaprakları haşlanır bazıları haşlanmaz.) Bizim tarifimizde kullandığımız lazanyalar haşlanma gerektirmeyen türden olduğu için lazanyayı marketten alırken mutlaka üzerini okuyun. İşte nefis kıymalı lazanya tarifiKıymalı lazanya tarifiMalzemeler:Yarım paket lazanya                kiymali-lazanya250 g kıyma2 adet kuru soğan2 adet domates3 yemek kaşığı sıvı yağ2 diş sarımsakBeşamel sos için:2 yemek kaşığı tereyağı4 yemek kaşığı un3 su bardağı sütÜzeri için:Rendelenmiş kaşar peyniri ya da yağlı herhangi bir peynir.

Kıymalı Lazanya Yapılışı

Geniş bir tavaya önce sıvı yağı ardından da doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar pembeleşince üzerine kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kıymalar da kavrulunca doğradığınız sarımsaklarla kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ilave ederek ve orta ateşte 10 dakika kadar pişirin. Tuzunu da ekledikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.Beşamel sos için tereyağı ile unu küçük bir tencerede orta ateşte kavurun. Üzerine sütü ilave edin ve topaklanmaması için sürekli çırparak karıştırın. Kaynamaya başladığında 5 dakika daha karıştırın ve ocaktan alın.Kıymalı iç harcı ve beşamel sos hazırlandıktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabını biraz yağlayın ve tabanına lazanya dizin. Lazanyaların üzerine önce biraz beşamel sos dökün ve güzelce yayın. Ardından üzerine kıymalı harçtan dökün. Üzerine 2. kat lazanyayı koyun. Ardından yine beşamel sos ve kıymalı harçtan koyun. Bu işlemi malzemeleriniz bitene kadar devam ettirin. En üstteki lazanyaların üstüne sadece beşamel sos dökün ve biraz bekleyip fırına verin. Son olarak 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce üzerine kaşar peyniri serpin. Kaşar peyniri tamamen eriyip üzeri kızarınca fırından çıkarın.Afiyet olsun!