DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Özel harekat sözlü mülakatları ne zaman yapılacak? İşte resmi açıklama

Özel harekat sözlü mülakatları ne zaman yapılacak? İşte resmi açıklama

2016 yılının sonlarına doğru Polis Özel Harekatına (PÖH) takviye yapmak için 10 bin alım yapılacağı duyurulmuştu. 10 bin kişilik alım için yaklaşık 300 bin başvuru geldi. 300 bin başvuru arasından kabul edilenler yazılı ve fiziki sınavlara tabii tutuldu. 23 Ocak 2017 tarihinde sona eren yazılı ve fiziki sınavları geçmeyi başaran adaylar PÖH sözlü mükatlarına girmeye

2016 yılının sonlarına doğru Polis Özel Harekatına (PÖH) takviye yapmak için 10 bin alım yapılacağı duyurulmuştu. 10 bin kişilik alım için yaklaşık 300 bin başvuru geldi. 300 bin başvuru arasından kabul edilenler yazılı ve fiziki sınavlara tabii tutuldu. 23 Ocak 2017 tarihinde sona eren yazılı ve fiziki sınavları geçmeyi başaran adaylar PÖH sözlü mükatlarına girmeye hazırlanıyor. Peki Polis Özel Harekat (PÖH) sözlü mülakatları ne zaman yapılacak.

PÖH SÖZLÜ MÜLAKATLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Yazılı ve fiziki başarıyla geçen binlerce PÖH adayı, sözlü mülakatların ne zaman yapılacağını merak ediyor. Sağlık durumu kontrolünden başarıyla geçen adaylar daha sonra parkur etabına tabii tutuldu. 50 saniye içerisinde parkuru bitiren adaylar sözlü mükalata katılmaya hak kazandı. Normalde 6 aylık bir eğitimden geçen PÖH adayları, sahadaki ihtiyaç nedeniyle yoğun bir eğitimden geçirilecek.Polis Özel Harekat - PÖHKonuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu açıklamayı yaptı: “10 bin polis alımı yapıldı, artı 10 bin özel harekât alımı yapılıyor. Normalde bizim polislerimizin altı ay, yedi ay normal öğrenim zaman dilimleri vardır. Bir çalışma daha yaptık. Cumartesi ve pazarı da öğrenim günleri içerisine koyduk. İnşallah, 20 Martta yeni polislerimiz sahada olabilecek şekilde polis gücümüzü bir şekilde takviye etmek suretiyle öğrenim dönemini, zaman birimini biraz daha geriye çekip polis gücümüzü sahada biraz daha takviye eden bir anlayış ortaya koyduk.”2017 yılının mart ayında sahada görev alacak Özel Harekatçılar, normalde 6 ay süren eğitimi üç ay içerisinde alacak. Bu sebepten dolayı fiziki mülakat sonuçlarının, zaman kaybetmeden 17’si itibariyle adaylarla paylaşılabileceği öngörülüyor.

POLİS ÖZEL HAREKATI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Polis Özel Harekatı başvuruları yaklaşık iki hafta önce tamamlandı. Fakat konuyla ilgili bir açıklama yapması beklenilen Polis Akademisi hala açıklama yapmadı. Geçtiğimiz yıl PÖH başvuru sonuçları bir hafta içerisinde açıklanmıştı. Bu yıl başvuru sayısının geçtiğimiz yıllara oranla yüksek olmasından dolayı sonuçlar bir hafta daha ertelenebilir. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmek için pa.edu.tr adresini takip edebilirsiniz.

2016 PÖH MAAŞALARI

2016 yılında Özel Harekat Polisi 4500-5000 TL arası maaş alırken, Çevik Kuvvet Polisi 3800-4500 TL, Trafik Polisi 3400-4000 TL Maaş alıyordu.-Güncellendi-