DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İtalyanlar, Cüneyt Çakır’ın yönetimine sitem etti

İtalyanlar, Cüneyt Çakır’ın yönetimine sitem etti

En iyi Türk hakem olarak gösterilen Cüneyt Çakır, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Napoli – Real Madrid karşılaşmasında düdük çaldı. Maçın ardından İtalyan ekibi Napoli, Cüneyt Çakır’a eleştriler yöneltti. Napoli, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 3-1 kaybettiği maçın rövanşında Real Madrid’i San Paolo ağırladı. Maçtan galibiyetle ayrılan taraf ilk maçta olduğu gibi 3-1’le Real Madrid oldu. Real Madrid’in 51.

En iyi Türk hakem olarak gösterilen Cüneyt Çakır, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Napoli – Real Madrid karşılaşmasında düdük çaldı. Maçın ardından İtalyan ekibi Napoli, Cüneyt Çakır’a eleştriler yöneltti.

Napoli, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 3-1 kaybettiği maçın rövanşında Real Madrid’i San Paolo ağırladı. Maçtan galibiyetle ayrılan taraf ilk maçta olduğu gibi 3-1’le Real Madrid oldu. Real Madrid’in 51. dakikada Sergio Ramos, 57. dakikada Dries Merten (k.k.) ve 90. dakikada Alvaro Morata’yla bulduğu gollere Napoli’nin cevabı 24. dakikada Dries Mertens’le oldu. Bu skorla birlikte Napoli, Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.

Çakır’ın yönetimi eleştri topladı

Cüneyt Çakır’ın düdük çaldığı maçın yardımcı hakemliklerini Bahattin Duran ve Tarık Ongun üstlendi. 76. dakikada Dries Mertens, Carvajal’ın dirseğiyle yaptığı müdaheleye maruz kaldı. Cüneyt Çakır bu müdahalede oyunu devam ettirdi. Belçikalı oyuncu orta ve yan hakeme yoğun itirazlarda bulundu. Ayrıca maçın ardından verdiği röportajda da “Hem Real Madrid hem de hakeme karşı oynadık” ifadelerini kullandı.

Tartışmalı kararlarda bulunan Çakır, İtalyan taraftarlardan büyük tepki gördü. Ayrıca İtalyan basınında da sert eleştriler vardı. il Mattino, “Omuzlarında finalin ağırlığı bulunan Cüneyt Çakır, tatmin etmeyen bir performans gösterdi.” yorumunda bulunurken Corriere dello Sport, “Napoli’nin iki penaltısı verilmedi. Şimdi bize mızıkçı diyecekler. Ancak Juventus’a karşı olanlarla, Napoli de pek şanslı sayılmaz” ifadeleriyle UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden İtalyan ekiplerinin aleyhine yapılan hakem hatalarını gündeme getirdi.