DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Yenikapı mitingine katılım sayısı ağzı açık bıraktı

Yenikapı mitingine katılım sayısı ağzı açık bıraktı

Dün Yenikapı’da gerçekleşen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılım sayısı bugüne kadar düzenlenen mitingler arasında dünya rekoru kırdı. \r\n\r\n

Dün Yenikapı’da gerçekleşen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılım sayısı bugüne kadar düzenlenen mitingler arasında dünya rekoru kırdı.15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişiminin engellenmesinin ardından halk günlerce meydanlarda nöbet tuttu. Türk milletinin bir bütün halinde olduğunu gösteren bir çok güzel tablo ile karşılaştık. Her ilde farklı farklı çoşkularla tutulan nöbetler TV kanallarından canlı yayın yapıldı. Halkın gösterdiği bu irade tüm dünya ülkeleri tarafından tebrik edildi.

5 milyon kişi tek yürek oldu!

7 Ağustos’ta Yenikapı’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne çok sayıda bir katılım sağlandı. Bu zamana kadar yapılan siyasi mitingde en fazla katılım sayısı olarak dünya rekoru kırıldı. Bir çok şehirden Yenikapı’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılım gerçekleşti. Emniyet kaynaklarının katılım sayısına ilişkin verdiği bilgiye göre yaklaşık 5 milyon kişinin bir araya geldiğini açıkladı. Tahmin edilen bu rakamların metrekareye düşen kişi sayısı ile orantılı olduğu açıklandı. Yenikapı Miting Alanı’na sığmayan kalabalık şehir merkezi ara sokaklar ve Kennedy Caddesi’nin Eminönü ve Zeytinburnu istikametlerine kadar ilerledi.

Demokrasi nöbetleri ne zaman bitecek?

Bugün Yenikapı’da gerçekleşen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde MHP lideri Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Genelkuramay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve son olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptı.Konuşma sonrası liderler tekrar kürsüye çıktı ve halkı selamladı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa bir açıklama yaptı.Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu akşam demokrasi nöbetlerine bir virgül koyuyoruz, çarşamba gecesi demokrasi nöbetine nokta koyacağız” dedi.