DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Aleksis Çipras, Almanya’dan tazminat istedi

Aleksis Çipras, Almanya’dan tazminat istedi

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Almanya’dan tekrar tazminat istedi. Tazminatı gerekçesi ise İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerin Yunanistan’ı işgali olduğunu açıkladı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Almanya’dan tekrar tazminat istedi. Tazminatı gerekçesi ise İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerin Yunanistan’ı işgali olduğunu açıkladı.Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerin Yunanistan’ı işgalinde Naziler tarafından öldürülen  97’si çocuk,119’u kadın olmak üzere 317 kişiyi anma töreninde tazminat konusunu yeniden gündeme getirdi. Aleksis Çipras,  “Çile çeken bu köyden bir kez daha Yunanistan’ın tarihini unutmadığını hatırlatmak istiyorum. Alman ordusunun katliamlarını ve savaş hasarlarını unutmadı. 73 yıl gecikmeyle de olsa Alman Hükümeti bunun hesabını vermeli. Yalnız Yunan halkı için değil, Avrupa, hatta Alman halkı için de yapmalı. Adalet ve barış uğruna yapmalı” ifadelerini kullandı.

Ekonomik bir durumla alakası yok!

cipras-tazminat-merkelYunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, talep ettiği bu tazminatın ekonomik durumla bir ilgisi olmadığını ve kin besleyipde öç alma durumunun olmadığının altını çizdi. Tazminatın sadece haksızlığın giderilmesi için olduğu ve bu konu ile ilgili gereken tüm işlemleri yapmaya hazır olduğu vurgulayan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, “Amacımız kini beslemek değil, tersine halkların barış içinde yaşamaları gerektiğini hatırlatmaktır” dedi.