DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türklere karşı Avusturya´dan sonra Hollanda da aynı teklifi dillendiriyor

Türklere karşı Avusturya´dan sonra Hollanda da aynı teklifi dillendiriyor

  Türkiye´deki Referandum sonrası Avrupa´dan gelen tepkiler devam ediyor. Avusturya´da  ‘Evet’ kullanan ve cifte vatandaşlığı olan Türklerin Avusturya vatandaşlıklarının iptal edilmesi dile getirilirken Hollanda da aynı talebi dile getirilen ülkeler arasına girdi. Avrupalı Politikacılar görüşlerini “Avrupa şehirlerinde Demokrasinin tüm imkânlarından faydalanan insanların Türkiye´de totaliter bir rejimi desteklemeleri kabul edilemez” şeklinde dile getiriyor. Hollanda dışişleri bakanı Bert

 

Türkiye´deki Referandum sonrası Avrupa´dan gelen tepkiler devam ediyor. Avusturya´da  ‘Evet’ kullanan ve cifte vatandaşlığı olan Türklerin Avusturya vatandaşlıklarının iptal edilmesi dile getirilirken Hollanda da aynı talebi dile getirilen ülkeler arasına girdi.

Avrupalı Politikacılar görüşlerini “Avrupa şehirlerinde Demokrasinin tüm imkânlarından faydalanan insanların Türkiye´de totaliter bir rejimi desteklemeleri kabul edilemez” şeklinde dile getiriyor.

Hollanda dışişleri bakanı Bert Koenders Türkiye’de anayasa değişikliği halkoylamasında çıkan evet sonucu ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Koenders, Türkiye’deki anayasa referandumundan ciddi endişe duyduklarını açıkladı.

Koenders yaptığı açıklamada şunlara değindi: “Türkiye, 16 Nisan 2017 tarihi itibarıyla Türkiye’nin de üyesi olduğu AB Konseyinin önerilerini dikkate almalıdır. Referandumdan çıkan sonuç ciddi endişe vericidir.

Bu sonuçlar ile ilgili olarak önümüzdeki süreç içerisinde endişelerimizi Türkiye’ye de ileteceğiz. Referandum öncesi ve sonrası yapılan açıklamalarda, özellikle Türkiye’ye idam getirilmesi için yeni bir referanduma AB değerleriyle çatışacağı için gerçekleşmesine izin veremeyiz. ” açıklamasında bulundu.

Bogaert, “Bu böyle devam edemez. Hemen şimdi, çifte vatandaşlığı kaldırın” dedi. Öneri bir süre önce hükümet ortağı Yeni Flaman İttifakı (N-VA) tarafından gündeme getirilmişti.

HOLLANDA DA PARTİLERİ TEPKİLİ

Diğer taraftan Hollanda’da ana muhalefetteki aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders de, yüzde 75 oranında “Evet” oyu veren seçmenleri, topluca Türkiye’ye dönmeye çağırdı.

Almanya’da sağcı parti AFD, anayasa değişikliği referandumunda Almanya’dan Evet oyu kullananların Türkiye’ye geri dönmelerini istemesinin ardından Hollanda´da muhalefetten tepki geldi. Aşırı sağcı ana muhalefet lideri Geert Wilders ve Flaman Demokrat Partisi (CD-V) Türkiye’de totaliter bir rejimi destekleyenlerin Türkiye’ye geri dönmelerini istedi.

Anayasa değişikliği referandumunda yüzde 75’e yakın “Evet” oyu çıkan Belçika’da, Türkiye kökenlilerin çifte vatandaşlığının iptal edilmesi tartışması yeniden gündeme geldi.

Belçika’daki Türkiye kökenlilerin büyük çoğunluğunun totaliter bir sisteme destek verdiğini belirten Belçika‘da koalisyon hükümetinin ortağı Hendrik Bogaert, bunun “kabul edilemez” olduğunu söyledi.

16 Nisan’da Türkiye’de pazar günü yapılan ve “Evet” oylarının yüzde 51,4 oyla fazla çıkmasının ardından, Hollanda’nın Rotterdam şehrinde Erasmus köprüsünde izinsiz bayrak açanların pankartları Rotterdam Polis tarafından kısa sürede indirilmişti.