DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Avrupa’da 3 günde 57 bin 521 seçmen oy kullandı

Avrupa’da 3 günde 57 bin 521 seçmen oy kullandı

Türkiye’de 16 Nisan tarihinde yapılması planlanan anayasa değişikliği için oy verme işlemleri Avrupa’da başladı. Avrupa’da üç günde 57 bin 521 kişi oy kullandı. Avrupa’da 3 günde 57 bin 521 seçmen oy kullandı 16 Nisan tarihinde Türkiye’de yapılması planlanan anayasa değişikliği halk oylaması, Avrupa’da başladı. Geçtiğimiz üç günde içerisinde Avrupa ülkesi ve gümrük kapılarında 69 bin

Türkiye’de 16 Nisan tarihinde yapılması planlanan anayasa değişikliği için oy verme işlemleri Avrupa’da başladı. Avrupa’da üç günde 57 bin 521 kişi oy kullandı.

Avrupa’da 3 günde 57 bin 521 seçmen oy kullandı

16 Nisan tarihinde Türkiye’de yapılması planlanan anayasa değişikliği halk oylaması, Avrupa’da başladı. Geçtiğimiz üç günde içerisinde Avrupa ülkesi ve gümrük kapılarında 69 bin 79 seçmen sandığa gitti.

Yurtdışındaki seçmenler 27 Mart’ta oy kullanmaya başlamıştı. Avrupa’da, Almanya’da 13 temsilcilikte, Fransa’da 6, Avusturya’da 3, İsviçre’de 3, Belçika’da 2, Danimarka’da 1 ve Lüksemburg’da 1 temsilcilikte oy kullanılmaya devam ediliyor.

AP’den şok açıklama: Referandumda ‘Evet’ çıkarsa…

Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok, 16 Nisan’da oylanması beklenen referandumda ‘Hayır’ oyu verilmesi için çağrıda bulundu.

Deutvhe Welle’deyer alan habere göre, yurt dışındaki seçmenlerin oylarını kullanmaya başlamalarının üzerine gelen açıklamada Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok, Türklere ‘Hayır’ oyu kullanmaları çağrısında bulundu.

Neue Osnabrücker Zeitung gazetesine konuşan Brok, “Türk vatandaşlarına tavsiyem Anayasa değişikliğine karşı ve özgürlük için oy kullanmalarıdır” dedi.

Avrupa milletvekili Brok, ‘Türk milletinin demokrasi ve hukuk devletinin içini boşaltan başkanlık sisteminden yana çıkamayacağını’ belirtti.

‘Evet’ çıkarsa Türkiye AB’ye üye olamaz.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye’nin Avrupa’dan daha da uzaklaşacağını söyleyen Brok, bu durumda Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olamayağını söyledi.