DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Berlin’de genç bir kız başörtülü diye tramvaydan indirildi

Berlin’de genç bir kız başörtülü diye tramvaydan indirildi

Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan genç kız başörtülü diye tramvaydan indirildi. Genç kızın 14 yaşında olduğu belirtildi.\r\n

Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan genç kız başörtülü diye tramvaydan indirildi. Genç kızın 14 yaşında olduğu belirtildi.Başörtülü olduğu gerekçesi ile tramvaydan indirilen genç kız yaşadığı bu ilginç olayı bölgede bulunan vatandaşlara anlattı. Berlin polisi, Treptow-Köpenick ilçesinin Friedrichshagen bölgesinde yaşanan olayı yabancı düşmanlığından kaynaklandığını ifade etti.

Berlin’de akıl almaz olay

berlin-de-akil-almazOlay ilgili yapılan açıklamada, Berlin’de yaşayan 14 yaşındaki genç kızın Bölschstrasse adlı durakta tramvay beklediğini ve tramvaya bindikten sonra bir anons yapıldı. Hoparlörden yapılan anonsta tramvayın başörtülüleri taşımadığını ve tramvaydan inmesini istediler. Genç kız bu anonsun ardından tramvayda bulunan kimseden destek almadığını söyledi. Çok şaşkın bir şekilde tramvaydan indiğini ifade etti. Tramvaydan inen genç kız bunu orada bulunan vatandaşlara anlattı ve polise ihbarda bulundu. Polise gelen bu ihbarın ardından olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.Berlin eyaletinin toplu taşıma şirketi BVG sözcüsü Petra Reetz, başörtülü genç kız tarafından yapılan suçlamanın inceleneceğini ve kesin bir sonuca varmak için kamera kayıtlarının değerlendirileceğini söyledi. Petra Reetz, o duraktan çok sayıda tramvayın geçtiğini fakat mağdur olan genç kızın hangi tramvay olduğu konusunda net bir bilgi vermediğini belirtti. Bundan dolayı durakta faaliyet gösteren birçok araç üzerinde araştırma yapılacağı ifade edildi.