DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Berlin’den ‘gizli belge’ açıklaması yapıldı

Berlin’den ‘gizli belge’ açıklaması yapıldı

Son günlerde gündeme oturan Türkiye’nin İslamcı örgütlere destek verdiği iddia edilen gizli belge ile ilgili Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü açıklama yaptı.

Son günlerde gündeme oturan Türkiye’nin İslamcı örgütlere destek verdiği iddia edilen gizli belge ile ilgili Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü açıklama yaptı.Türkiye’nin İslamcı örgütlere destek verdiği iddiasının yer aldığı gizli belgeye ilişkin Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü önemli bir açıklamada bulundu. Konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Dışişleri Bakanlığının medyada yer alan genelleştirici iddialara katılmadığı” ifadelerine yer verdi. Açıklamasına Türkiye, NATO’da ve Suriye krizinin çözümünde önemli bir partner olmaya devam edecektir” sözleriyle devam edip belgenin gizli olduğu için daha fazla değerlendiremeyeceğini ifade etti.

 Başbakan Angela Merkel‘in sözcüsünden gizli belge açıklaması

berlin-almanyaAlman Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün yanı sıra Başbakan Angela Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert de bu konu ile ilgili açıklama yaptı.  Steffen Seibert, “Burada kişisel bir değerlendirme yapmak istemiyorum” dedi.  Yaptığı açıklamanın ardından belgenin gizli olduğunun altını çizdi. Bu belgenin hazırlanmasında hükümetinde destek verdiğini “Başbakanlık bunlardan biriydi” sözleriyle ifade etti.Türk Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili yayınladığı açıklamada ise “ARD tarafından yapılan bir haberde, Almanya Federal İstihbarat Servisinin bir raporuna atıfla yer alan iddialar, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Hükümetimizi hedef almak suretiyle bir süredir ülkemizi yıpratmaya çalışan çarpık zihniyetin yeni bir göstergesidir” denildi.