Brexit sonucundan sonra ilk kez Brüksel’e gidiyor
İngiltere’nin referandum sonucundan hemen sonra istifa kararı alan İngiltere Başbakanı David Cameron ilk kez Brüksel’e gidiyor.Brüksel’e gidecek olan İngiltere Başbakanı David Cameron orada Birlik’in liderleriyle bir görüşme yapacak. Görüşmenin öncesinde AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bir toplantıya katılacak. Ordan Brüksel’e gidecek ve AB üyesi olan 27 ülke temsilcileri ile birlikte akşam yemeği yiyecek.
İngiltere’nin yapılan oylama sonucunda AB’de ayrılma kararına ilişkin Avrupa Parlamentosu, bugün İngiltere Başbakanı David Cameron ile acil durum oturumu düzenleyecek.Dün Berlin’de bir araya gelen Almanya, Fransa ve İtalya liderleri, İngiltere’nin AB’den çıkış sürecini ele almışlardı. İngiltere, AB’den çıkmak için resmi bir başvuru yapmadığı sürece çıkış işleminin gerçekleşmeyeceğini ifade etmişlerdi.
Angela Merkel, François Hollande ve Matteo Renzi’yle bir araya geldi
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Berlin’de, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi’yle bir görüşme yaptı. Yapılan görüşmede Birlik’in güçlendirilmesi için ‘yeni bir itici güç’ çağrıısında bulundu. Bir araya gelen liderler toplantının ardından basın toplantısı düzenledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise yaptığı açıklamada ise “Avrupa anlaşmalarındaki 50. maddenin ne kadar açık olduğu konusunda mutabıkız. Avrupa Birliği’nden ayrılmak isteyen bir üye devlet Avrupa Konseyi’ne bildiride bulunmalı” dedi.Almanya Başbakanı Angela Merkel açıklamasına bu sözlerle devam etti. Merkel, “Bu olana kadar herhangi bir adım atılamaz. Ancak bu bildiri yapıldığında Avrupa Konseyi, ayrılık sürecinin nasıl müzakere edileceğine dair tüzüğü belirler. Anlaştığımız üzere, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkış talebi Avrupa Konseyi’ne iletilene kadar resmî ya da gayriresmî müzakereler olmayacak” diyerek basın toplantısının sonlandırdı.
İngiltere Başbakanı David Cameron’un Yerine Gelen İsim
İngiltere’de gerçekleşen büyük referandum sonrası çıkan Brexit kararının şoku yaşanırken, oyların kesinleşmesi ile David Cameron istifa edeceğini açıklamıştı. 3 ay sonra görevini sonlandıracak olan David Cameron’un yerine geçeceği beklenen isimlerin en başında Londra’nın eski belediye başkanı Boris Johnson geliyor.
Muhafazakar tatil için doğru tercih! “islamiotel.com”
Türklere karşı Avusturya´dan sonra Hollanda da aynı teklifi dillendiriyor
Angela Merkel sığınmacı konusunda kendisini eleştirdi
Belçika’daki referandum kavgalı başladı
Cem Özdemir’e büyük şok!
Rusya’da şiddetli deprem
Güncel TBMM Sandalye Dağılımı 2026: Partilere Göre Milletvekili Sayısı
Reyting Nedir? Reyting Nasıl Ölçülür?
Azman nedir? Faydaları nelerdir? Azman lahanalı tarifler
Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır? (Plakadan vs. Şasiden)
Sadece Kimlikle Gidilebilen Ülkeler: Pasaportsuz Seyahat Rehberi
2026 Polis Maaşları Listesi: Ocak Zammı ile Derece Derece Güncel Maaşlar
2026 Şubat Halka Arz Takvimi
2026 65 Yaş Aylığı (Yaşlılık Maaşı) Ne Kadar Oldu? Ocak Güncel Tutar
Viski Fiyatları 2026
Yurt Dışında En Çok Türk Nüfusuna Sahip 10 Şehir (2026)