DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cameron’un başbakanlık makamındaki son konuşması

Cameron’un başbakanlık makamındaki son konuşması

İstifa edeceğini açıklayan İngiltere Başbakanı David Cameron makamındaki son konuşmasını yaptı.\r\n\r\n

İstifa edeceğini açıklayan İngiltere Başbakanı David Cameron makamındaki son konuşmasını yaptı.Brexit’den çıkan sonuç ile birlikte istifa edeceğini belirten David Cameron yaptığı konuşmada tek bir şeye üzüldüğünü açıkladı. Başbakanlık makamına veda eden David Cameron son derece mutlu bir konuşma yaptı ve ardından “Kediyi (Larry) götüremeyeceğim için üzgünüm” şeklinde konuştu.David Cameron son Parlamento toplantısını yaptı. Bugün yaptığı açıklama ile görevini Theresa May’a bırakan David Cameron yöneltilen soruları yanıtladı. Parlamento esnasında David Cameron’un son derece mutlu olması gözlerden kaçmadı. Yöneltilen sorulara da esprili şekilde cevap verdi. İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, Cameron’ı tebrik etti. Parlamento toplantısı sonunda ise ”Bugün Kraliçe ile buluşmam dışında ajandam oldukça hafif” şeklinde konuştu.

“KEDİYİ GÖTÜREMEYECEĞİM İÇİN ÜZGÜNÜM”

David Cameron son olarak başbakanlık konutunda (10 Numara) yaşayan Larry adlı kediyi yanında götüremeyeceği için üzgün olduğunu ifade etti. Başbakanlık konutu ise kedinin Başbakan’a ait olmadığı için yanına almasının mümkün olmadığını belirtti.

YENİ BAŞBAKAN THERESA MAY

andrea-leadsomEkim aylarında istifa edeceğini açıklayan David Cameron’un koltuğuna geçmek için iki kadın aday yarışa girdi. Bu isimler ise Enerji Bakanı Andrea Leadsom ve İçişleri Bakanı Theresa May’dı.  David Cameron bugün yatığı açıklama ile Enerji Bakanı Andrea Leadsom’ın adaylıktan çekileceğini açıkladı. Enerji Bakanı Andrea Leadsom’ın adaylıktan çekilmesi üzerine  İçişleri Bakanı Theresa May’in ülkenin yeni başbakanı olacağı alınan bilgiler arasına girdi.