DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Doğum sonrası sağlıklı beslenmeye dikkat

Doğum sonrası sağlıklı beslenmeye dikkat

Uzmanlara göre, sadece doğum öncesi değil doğum sonrasında da sağlık beslenme oldukça önemli bir konu. Doğum sonrası sağlıklı beslenmeye dikkat.  İlk bin gündeki beslenmenin mümkün olduğunca dikkatli bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini savunan uzmanlar, ileride oluşabilecek kanser ve kalp hastalıklarının gelişimine engel olunabileceğini açıkladı. Doğum sonrası sağlıklı beslenmeye dikkat İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi

Uzmanlara göre, sadece doğum öncesi değil doğum sonrasında da sağlık beslenme oldukça önemli bir konu. Doğum sonrası sağlıklı beslenmeye dikkat.  İlk bin gündeki beslenmenin mümkün olduğunca dikkatli bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini savunan uzmanlar, ileride oluşabilecek kanser ve kalp hastalıklarının gelişimine engel olunabileceğini açıkladı.

Doğum sonrası sağlıklı beslenmeye dikkat

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan, “Doğumdan sonra ilk bin gündeki sağlıklı bir beslenme, ileride oluşabilecek davranışsal sorunlar, psikolojik bozukluklar, kanser ve kalp hastalıklarının gelişimini önleyebiliyor” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Erkan, “Anne sütü alanlar ile alamayanlar arasında ilerideki yaşamlarında sağlık sorunları açısından belirgin bir fark var. İlk bin gündeki sağlıklı bir beslenme, ileride oluşabilecek davranışsal sorunlar, psikolojik bozukluklar, kanser ve kalp hastalıklarının gelişimini önleyebiliyor. İleride yaşanan sorunlar bu dönemdeki beslenme bozukluklarından itibaren başlayabiliyor. İlk bin gündeki beslenmeyi anne sütü temelli, sağlıklı planlayabilirsek ileride yaşanabilecek sağlık sorunlarını da önleyebilmiş oluruz.” sözlerini açıklamalarına ekledi.

Bebekler için yetersiz beslenmenin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, ilk altı ay boyunca tüketilen anne sütünün mümkünse 2 yaşına kadar devam edilmesi gerektiğinin altını çiziyorlar.