DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hangi filmi izlesem diye düşünenler için 10 film tavsiyesi

Hangi filmi izlesem diye düşünenler için 10 film tavsiyesi

Hangi filmi izlesem diye düşünürken yolunuz buraya mı düştü? Cevabınız evetse bu yazı tam size göre. Belirtmekte fayda var, liste oluşturulurken IMDB veya herhangi bir kaynak göz önüne alınmamıştır. 10- Sihirbazlar Çetesi – Now You See Me Sihirbazlar Çetesi Fragmanı izleIMDB 7.3Konu: ABD yapımı Sihirbazlar Çetesi 2013 yılında vizyona girdi. Suç ve Gerilim kategorisinde yer alan

Hangi filmi izlesem diye düşünürken yolunuz buraya mı düştü? Cevabınız evetse bu yazı tam size göre. Belirtmekte fayda var, liste oluşturulurken IMDB veya herhangi bir kaynak göz önüne alınmamıştır.

10- Sihirbazlar Çetesi – Now You See Me

Sihirbazlar Çetesi Fragmanı izlesihirbazlar-cetesiIMDB 7.3Konu: ABD yapımı Sihirbazlar Çetesi 2013 yılında vizyona girdi. Suç ve Gerilim kategorisinde yer alan film eleştirmenleri tarafından farkı yorumlar aldı. Farklı konusuyla izlerken sıkmayan bir film. Boş vakti olanlar tercih edebilir.


9- Robot ve Frank Robot & Frank

robot-ile-frankIMDB 7.12012 ABD yapımı Robot ile Frank filminin konusu yakın gelecekte geçmektedir. İnsanların tüm ihtiyaçlarını karşılayan robotlar hayatın her noktasındadır. Yaşlı Frank’a oğlu ihtiyaçlarını karşılaması için bir robot alır. İlk başlarda robotla anlaşamayan Frank, daha sonra ona alışır ve hırsızlık yapması konusunda eğitir. Değişik konusuyla bol bol olumlu yorum alan filmi kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.


8- San Andreas Fayı San Andreas

San Andreas Fayı fragmanı izlesan-andreas-fayiIMDB 6.2Dwayne Johnson hayranlarının kaçırmaması gereken bir film. Yine ABD yapımı olan filmi Califiorna’da yaşanan şiddetli deprem sonrası yaşanan olayları konu alıyor.


7- 50 İlk Öpücük – 50 First Dates

50 İlk Öpücük Fragmanı izle50-ilk-opucukIMDB: 6.825-30 yaş üstü sıkı film takipçisi birine ‘bana bir film önerir misin?’ sorusunun cevabı bu film. Çevremdeki yetişkinlerin yarısından çoğu film önerilerinde ’50 İlk Öpücük’ filmini önerir. ‘Ölmeden önce izlemeniz gereken x film’lerin arasında mutlaka olmalı 🙂 2004 yılında vizyona giren filmde hergün Henry’in Lucky’i kendisine aşık etmesi konu alıyor.


6- Çelik Yumruklar Real Steel

Çelik Yumruklar Fragmanı izlecelik-yumruklarIMDB 7.2Bilim-Kurgu filmi sevenlerin kaçırmaması gereken renkli bir film. 2011 yılında vizyona giren filmde Robot Savaşları konu alıyor.


5- Deadpool

Deadpool Fragmanı izledeadpoolIMDB 8.6Öncelikle filmi internetten izleyecekseniz Türkçe Dublaj versiyonunu kesinlikle izlememenizi tavsiye ediyorum. Altyazı filmlerde duygu daha çabuk yakalanıyor. 2016 yılında vizyona giren film 7’den 70’e herkes tarafından çok beğenildi. Aksiyon Macera, Komedi kategorisinde yer alan film mutlaka izlemeniz gereken filmler arasında olmalı.


4- Chappie

Chappie Fragmanı izle

chappie

IMDB 6.9Chappie filmi de ‘Robot ile Frank’ filmi gibi yakın gelecekte geçiyor. İzlerken eğlenip bir yandanda duygulanacağınız Chappie filmini kaçırmamanızı öneriyorum.


3- Esaretin Bedeli – The Shawshank Redemption

Esaretin Bedeli Fragmanı izleesaretin-bedeliIMDB 9.3Listenin son 3 filmine gelmiş bulunuyoruz. Bu 3 film arasında seçim yapmakta cidden zorlandım. Esaretin Bedeli filmi karısını ve karısının sevgilisini öldürmek suçundan yargılanan Andy Dufresne’in, hapishanede yaşadığı olayları konu alıyor. Dayak, işkence ve tecavüze maruz kalan Dufresne suçsuz yere yaşadığı bunca olaya karşı hayata bağlılığından ve iyimserliğinden hiç birşey kaybetmemektedir. Hayata umutlu bakışı çevresindeki herkesi etkiler ve hapishanedeki mahkumların parmaklıklar arkasında bile özgür bir hayat yaşanabileceğine inandırır. 1995 yapımı film 7 dalda Oscar’a aday gösterildi.


2- Piyanist – The Pianist

piyanistIMDB 8.5Wladyslaw Szpilman, 27 yaşında başarılı genç bir piyanisttir. II. Dünya Savaşı’nda Polınya, Almanlar tarafından işgal edilir. Almanların eline esir düşen Szpilman’ın hayatı kabusa döner. Yahudi olmasına rağmen şans eseri toplama kamparına gitmekten kurtulan Szpilman, Varşova’da yaşamaya başlar.


1- Yeşil Yol – The Green Mile

yesil-yolIMDB 8.5John Coffey, normal insanlardan farklı doğa üstü güçleri olan biridir. Tecavüze uğrayan iki genç kızı kurtarmaya çalışan John, kızlar kollarındayken yakalanır ve suç onun üstüne kalır. İdam mahkumu olan John’ın başından geçenleri mutlaka izlemelisiniz.