DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hollanda : ‘Bu daha başlangıç!’

Hollanda : ‘Bu daha başlangıç!’

Türkiye’nin Avrupa ülkeleri ile son günlerde yaşadığı krizi değerlendiren Hollanda Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders ‘Bu daha başlangıç!’ dedi. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının inişine izin verilmeyince patlayan krize bir skandal da Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders’den geldi. Geert Wilders, önümüzdeki Çarşamba günü yapılacak olan genel seçimler ile ilgili İtalyan İl Messaggero gazetesinin sorularını yanıtladı. Hollanda : ‘Bu

Türkiye’nin Avrupa ülkeleri ile son günlerde yaşadığı krizi değerlendiren Hollanda Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders ‘Bu daha başlangıç!’ dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının inişine izin verilmeyince patlayan krize bir skandal da Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders’den geldi. Geert Wilders, önümüzdeki Çarşamba günü yapılacak olan genel seçimler ile ilgili İtalyan İl Messaggero gazetesinin sorularını yanıtladı.

Hollanda : ‘Bu daha başlangıç!’

Bu daha başlangıç!

İtalyan İl Messaggero gazetesinin yönelttiği, “Hollanda ve Türkiye arasında bir kriz patlak verdi. Almanya ve Avusturya, Bakan Çavuşoğlu’nun ziyaretlerine izin vermedi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna bomba bir yanıt verdi. Geert Wilders, soruya ‘Bu daha başlangıç’ diyerek cevap verdi. Bunun yanı sıra Avrupa Birliği’ni de kıskacı altına aldı. AB’nin politik davrandığını ifade eden Wilders, “Reform yapmak, tartışmak ya da anlaşmaya varmaya uğraşmak yerine gücü elimize almalıyız. Kendi kaderimize başka ülkelerin karar vermesi kabul edilemez” dedi.

Geert Wilders, Avrupa Birliği’nin Avrupa’da savaşı önlemek için faaliyete geçtiği görüşüne de  “Bu, tamamen yanlış bir yorum. Avrupa, barışı garanti etmek için yok. Barışı garanti etmek NATO’nun düşünmesi gereken bir şeydir. AB’ye ihtiyacımız da yok, o bize barış getirmiyor, hiçbir şey getirmiyor, sadece egemenliğimizi ortadan kaldırıyor. Ve biz, egemenliğimizi geri istiyoruz” sözleri ile karşı çıktı.