DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hollanda’da protesto yapan Türklere saldırı

Hollanda’da protesto yapan Türklere saldırı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya yapacağı uçuşun iptal edilmesinden sonra iki ülke arasında ipler gerildi. Hollanda’da protesto  yapmak için sokaklara dökülen Türklere saldırı.. Hem Mevlüt Çavuşoğlu’nun hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın konsolosluğa sokulmaması ile dünya basını sallandı. Betül Sayan Kaya, Rotterdam polisi tarafından Türk Konsolosluğuna sokulmadı. Bunun yanı sıra konvoydaki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya yapacağı uçuşun iptal edilmesinden sonra iki ülke arasında ipler gerildi. Hollanda’da protesto  yapmak için sokaklara dökülen Türklere saldırı..

Hem Mevlüt Çavuşoğlu’nun hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın konsolosluğa sokulmaması ile dünya basını sallandı. Betül Sayan Kaya, Rotterdam polisi tarafından Türk Konsolosluğuna sokulmadı. Bunun yanı sıra konvoydaki diplomatik personel sınır dışı edildi. Bu duruma tepkisiz kalmayan gurbetçi vatandaşlarımız da Rotterdam’daki Türk konsolosluğu önünde toplandı.

Hollanda’da protesto yapan Türklere saldırı

Türklere saldırı

Türk Konsolosluğu önünde toplanan yüzlerce gurbetçi Türk protesto düzenledi. Toplanan kalabalık Türkiye’ye ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya destek verdi.

Ellerindeki Türk bayrakları ile konsolosluk önünde toplanan kalabalığa Hollanda polisi müdahale etti. Saat 23.30 civarlarında Hollanda polisi tarafından toplanan kalabalığa saldırı düzenledi. Atlı polisler atlarını protesto için toplanan kalabalığın üzerine sürdü. Bunun yanı sıra polis köpekleri de Türklerin üzerine doğru kışkırtıldı. Vatandaşlar ise sabaha kadar orada bekleyip, Türkiye’ye destek vereceklerini açıkladı.