İngiltere’de meclis binasına yönelik terörist saldırı
İngiltere’nin başkenti Londra’da parlamento binasının önünde çatışma çıktı. Çatışmada bir polis memuru bıçaklandı, yaralı sayısının ise çok olduğu söyleniyor. Çatışma esnasında meclisteki milletvekillerinden binayı terk etmemeleri istendi.
Olay saat 16:00’da meydana geldi ve ilk belirlemelere göre iki kişinin yaralandığı anlaşıldı. Reuters haber ajansının bir fotoğrafçısının anlattığına göre parlamentonun yakınlarında bulunan Westminster Köprüsü’nde en az 12 yaralı var.
İNGİLİZ MECLİSİ’NİN ETRAFI GÜVENLİK ÇEMBERİ İLE KORUMAYA ALINDI
Olay anında orada bulunan tanıklar ise köprü üzerinde beş kişiyi ezen bir otomobilden bahsediyor. İngiliz Meclisi’nin etrafı ise olası saldırılara karşı güvenlik birimleri tarafından çevrilmiş durumda. Duyumlara göre elinde bıçak bulunan bir şahıs, meclise girmeye çalışmış, bundan kısa bir süre sonra ise en az dört kez ateş edildiği duyulmuş.
SALDIRGAN BİR POLİSİ YARALADIKTAN SONRA VURULDU
Polisin açtığı söylenen bu ateş esnasında saldırganın vuruldu. Bu bilgiyi olaydan 25 dakika sonra Parlamento Başkanı David Lidington milletvekillerine yapığı konuşmada doğruladı. Ancak saldırganın yaşayıp yaşamadığı belli değil. Bununla birlikte saldırgan bir polis memurunu bıçaklayarak yaralamayı başarmış. Olaydan 11 dakika sonra meclis binasının önüne ambulans helikopter ulaştığı da gelen haberler arasında. 13 dakika sonra ise İngiltere Başbakanı Theresa May’ın güvende olduğu öğrenildi. Yaralılar kısa bir süre içinde parlamentonun yakınındaki New Palace’da sağlık ekipleri tarafından bakıma alındı. Scotland Yard Polisi’nin aktardığında göre Westminster metro durağı da yolculara kapatılmış durumda.
POLİSE GÖRE OLAY TERÖRİST SALDIRI
Olaya tanıklık edenlerden biri de Daily Mail gazetesinin muhabirlerinden Quentin Letts. BBC’ye konuşan gazeteci Letts, ilk önce araba çarpmasına benzeyen bir ses duyduklarını ifade etti. Ardından siyah giyimli ve tıknaz yapılı bir adam aracı olan ziyaretçilerin New Palace Yard’a girerken kullandıkları kapıdan girmek istemiş. Elinde ise değneğe benzeyen bir şey varmış. Şahıs, sarı yelekli iki polis memuru tarafından durdurulmuş Daha sonra polis memurlarından birinin yere yığıldığı görülmüş, siyah elbiseli adamın ise sanki bıçaklıyormuş gibi hareketlerde bulunmuş. Bunun ardından parlamento binasına doğru koşmaya başlayan şahıs polisin en az üç ateşi sonrası yere düşmüş.
Londra polisi olayı terörist saldırı olarak değerlendiriyor.
Kış Lastiği Zorunluluğu 2026-2027: Tarihler, Ceza ve Alırken Dikkat Edilecekler
Yeşil Pasaport Kimlere Verilir? 2026 Şartları, Eş ve Çocuk Hakkı
Ehliyet Yenileme 2026: Gerekli Evraklar, Ücret ve Randevu
Tokat'ın Kuş Cenneti Kaz Gölü: 108 Kuş Türüne Ev Sahipliği Yapan Sulak Alanın Önemi
İhtarname Nasıl Çekilir? 2026 Noter Ücreti, Gerekli Belgeler ve Örnek Metin
Araç Muayenesi Nasıl Yapılır? 2026 Ücreti, Randevu ve Gerekli Belgeler
Araç Muayenesi Nasıl Yapılır? 2026 Ücreti, Randevu ve Gerekli Belgeler
10 Kasım 2026 Atatürk'ü Anma Günü: Resmi Tatil mi, Saat 09.05'te Ne Yapılır?
ABD'de Saatler Geri Alındı: Türkiye ile ABD ve Avrupa Arasındaki Saat Farkı Kaç Saat?
31 Ekim 2026 Cumartesi Reyting Sonuçları: Gönül Dağı Üç Kategoride Zirvede
Kasım Ara Tatili Ne Zaman? 2026 Ara Tatil Tarihleri ve Kaç Gün Sürecek
Ünlü Türk ve İslam Matematikçileri: Harezmi'den Cahit Arf'a 18 Bilim İnsanı
Seçim Barajı Nedir? Türkiye'de Seçim Barajı Yüzde Kaç?
Türk Vatandaşlarının Vizesiz Gidebileceği Ülkeler: Bölge Bölge Güncel Rehber
Şule Dizisi Nerede Çekildi? Şule: Senin Hikâyen Konusu ve Oyuncuları
Doğum Borçlanması Nedir, Nasıl Yapılır? Şartlar, Ücret Hesaplama ve Başvuru Rehberi