DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İşte merakla beklenen referandum sonuçları

İşte merakla beklenen referandum sonuçları

İngiltere çok sayıda seçmenin oylarını kullanmak için gittiği referandumun sonuçları tahmini olarak açıklandı.\r\n\r\n

İngiltere çok sayıda seçmenin oylarını kullanmak için gittiği referandumun sonuçları tahmini olarak açıklandı.

İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda’da toplanan binlerce seçmen AB’de kalıp, kalmamasını oyladı. Dün sabah saatlerinde başlayıp gece kadar süren referandum oylamasında ilk sonuçlar yavaş yavaş gelmeye başladı. Toplanan tüm oylar bu sabah ülke saatine göre 09.00’da sayılmaya başlandı. Sayılan oylarının çoğunun AB’den ayrılma üzerine kullanıldığı açıklandı.

brexit

İşte o oylamadan gelen ilk rakamlar;

‘AB’den çıkmak (Brexit)’ yönünde kullanılan oyların oranı: 51,9’AB’de kalmak’ yönünde kullananların ise: 48,1 olarak ayrıldığı görülüyorMeraklanan beklenen referandumun sonucu Brexit oluyor. Böyle İngiltere’nin AB’den çıkma kararı kesinleşiyor. Referandum öncesi yapılan kampanyalardan çıkan sonuç ile çok farklı olduğu görüldü. İşte İngiltere’yi bekleyen o sonuçları…Resmi olmayan sonuçlara göre;İskoçya (Yüzde 62’ye yüzde 38)Kuzey İrlanda (Yüzde 56’ya yüzde 44) AB’de kalmayı tercih etti. Galler seçimlerinde ise yüzde 52.2’i ‘AB’den çıkalım’, yüzde 47.5’i ‘AB’de kalalım’ yönünde oy kullandı.Toplam 382 seçim bölgesinde kullanılan oylar 09.00 saatlerinde sayıldı. ‘AB’den ayrıl’ kampı bu zaferini önceden kesinleştirdi.

Çok sayıda seçmen sandığa gitti

Birleşik Krallık’ın vereceği bu tarihi ve en önemli oylamaya büyük katılım oldukça yüksekti. 46.5 milyon kayıtlı seçmenin çoğunluğu oy kullandı. 46.5 milyon kayıtlı seçmenin, 33 milyon 568 bin 184’ünün referandumun oylamasına katıldığı açıklandı.Çıkan Brexit kararının ardından Pound’a sert düşüş gerçekleşti. Pound, 1985 yılından beri ilk defa doların karşısında dipleri gördü. 

İNGİLTERE ÇIKAN SONUÇTAN NASIL ETKİLENECEK?

Referandumun sona ermesiyle toplanan oyların sonucunda İngiltere bu durumdan nasıl etkilenecek? Yarın sabah saatlerine kadar açıklanacak sonuçlardan Brexit yani AB’den çıkalım kararı çıkarsa ne olacak?Toplanan oylar sonucu Brexit kararı çıkarsa bu sonuç hemen uygulanmayacak. Çünkü  İngiltere Parlamentosu’nun, Avrupa Birliği’nden çıkması için zorunlu olduğu bazı yasaların yerine getirilmesi lazım. Çıkan sonuçların Brexit olduğu düşünülürse İngiltere’nin AB’den ayrılması uzun sürecek. Bazı durumlarda ise 2 yıldan daha fazla süreceği açıklandı. Brexit sonucunun İngilter açısından kötü bir karar olacağının ve birçok konuda belirsizliğin oluşacağı yönünde tahminler ediliyor. Bu belirsizliğin farkında olan seçmenlerde ülkelerinin nasıl bir geleceğinin olması sebebiyle kararsız kaldıklarını belirtiyorlar.