DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Jeremain Lens derbide sahada olacak mı?

Jeremain Lens derbide sahada olacak mı?

Fenerbahçe’nin Hollandalı kanat oyuncusu Jeremain Lens, Fenerbahçe – Galatasaray derbisinde oynayamayacağını açıkladı.

Fenerbahçeli Jeremain Lens geçtiğimiz günlerde Hollanda’nın Belçika ile oynadığı hazırlık maçında bir sakatlık geçirmişti. Kanat oyuncusu derbide oynayıp oynayamayacağını bizzat kendi ağzından açıkladı.Lens sezon başında Sunderland takımından Fenerbahçe’ye transfer olmuştu. Eski takımından oldukça etkisiz bir sezon geçiren oyuncu Fenerbahçe ile sezona fırtına gibi bir giriş yaptı. Oynadığı oyunla taraftarın sevgilisi konumuna yükselen oyuncu bu performansıyla 1 yıl aradan sonra Hollanda Milli Takımı’ndan milli davet aldı.Jermain Lens 1 yıl sonraki ilk milli maçında Belçika karşısına çıktı. Karşılaşmada etkin bir performans sergileyen oyuncu kendisine ceza sahasında yapılan bir faul ile takımına bir de penaltı kazandırdı. Ancak işler pek te güzel son bulmadı. Maçın ikinci yarısında depara kalkan Lens sol üst arka adelesinden bir sakatlık yaşadı ve yerini Memphis Depay’a bıraktı.Jermain Lens bu sakatlığın ardından milli takım kampından ayrılarak İstanbul’a döndü. Fenerbahçe kulübü resmi sitesinden yaptığı açıklamayla oyuncunun tedavisine başlandığını açıkladı ancak sahalara ne zaman döneceğine yer vermedi.

Fenerbahçe tarafından yapılan açıklama;

“Hollanda Milli Takımı’nın Belçika ile oynadığı karşılaşmada sakatlanarak oyundan çıkan futbolcumuz Jeremain Lens, ülkemize döndü.Liv Hospital’da kulüp doktorumuz Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu tarafından tetkikleri ve muayenesi yapılan futbolcumuz Lens’in sol bacak üst arka adalesinde kısmi yırtık tespit edilmiş olup, tedavisine başlanmıştır.”Kanat oyuncusu ne zaman sahalara döneceğini Instagram hesabından bizzat kendisi açıkladı. Ayrıca taraftarlara verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Jeremain Lens tarafından yapılan açıklama;

“Maalesef önümüzdeki birkaç hafta oynayamayacağım. Güçlü dönmek için çok çalışacağım. Bütün güzel mesajlarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim.”Adelesinde ikinci derece yırtık tespit edilen Jermain Lens 2 ya da 3 hafta boyunca takımı Fenerbahçe ile sahalara çıkamayacak. Oyuncu bu süreçte Fenerbahçe – Galatasaray, Fenerbahçe – Zorya Luhansk ve Çaykur Rizespor – Fenerbahçe maçlarında forma giyemeyecek.

Mehmet Topal’da derbide yok

Fenerbahçe derbinin hazırlıklarına şimdiden başladı. Ancak derbide bazı isimler sahada olmayacak. Akhisar Belediyespor karşılaşmasında yaptığı hareket nedeniyle sarı kart görmüştü. Bu sarı kartla birlikte Mehmet Topal, Galatasaray karşısında cezalı duruma düştü.