DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Maden ocağında su baskını!

Maden ocağında su baskını!

Kömür madeni çıkarılan bir maden ocağında su baskını meydana geldi. Su baskının da içeride bulunan 7 işçinin mahsur kaldığı bildirildi.

Kömür madeni çıkarılan bir maden ocağında su baskını meydana geldi. Su baskının da içeride bulunan 7 işçinin mahsur kaldığı bildirildi.Çin’in Şinhua haber ajansında yer alan habere göre, Ciangşi eyaletinde bulunan Yiçun kentinde bir kömür madeninde su baskını yaşandı. Kömür madeninin de 21 kişinin çalıştığını ve baskın esnasında işçilerin mahsur kaldığı açıklandı. Su baskının hemen ardından olay yerine sevk edilen kurtarma ekipleri müdahale de bulundu. İçeriyi basan suyu dışarı tahliye etmek için büyük çaba sarf edildi. Bölgeye arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra çok sayıda da ambulans sevk edildi.maden-ocagina-su-baskini

SU BASKININDA 14 KİŞİ KURTARILDI

Su baskının yaşandığı kömür madenine giden ekipler içeride bulunan 21 işçiden 14’ünün kurtardı. Geriye kalan 7 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının da devam ettiği belirtildi. Kurtarılan 14 kişi bölgeye gelen ambulans ekipleri tarafından en yakın hastanelere gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde ise Çin’de turuncu alarm verildi

Çin’in kuzeyinde bulunan Pekin ve Tiencin kentlerinde havakirliliğinin artmasıyla “Turuncu alarm” verildiği belirtildi.

Turuncu Alarm!

Çin’de büyük tehlike! Turuncu alarm verildiArtan hava kirliliği ile birlikte 200 metreye kadar düşen görüş mesefesi kentte “Turuncu alarm” verilmesine neden oldu.Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi (NMC), ülkede bulunan Pekin ve Tiencin kentleri ile Hınan, Şaanşi, Cilin, Heylongciang, Liaoning eyaletlerindede görüş mesefesinin azalması ve hava kirliliğinin sağlığa zarar vermesinden dolayı turuncu alarm verilmesine karar verdi.Hava kirliliğinden dolayı meydana gelebilecek sağlık sorunlarına karşı alarm verilen kentte bazı Havaliman’larında uçuşlar iptal edilmek zorunda kaldı.Çin’de hava kirliliği için alarm olarak mavi, sarı, turuncu ve kırmızı olarak dört şekilde aşamalar bulunuyor.Bu alarm aşamaları arasında yer alan turuncu alarm ikinci dereceden tehlike anlamına gelmekte. Buna göre, kırmızı alarm birinci dereceden en tehlikeli, turuncu alarm ikinci dereceden tehlikeli, sarı alarm üçüncü dereceden tehlikeli ve mavi alarm ise dördüncü dereceden az tehlikeli durumlarda kullanılmakta.